14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaTáskát rabolt Pécsett, letartóztatták

Táskát rabolt Pécsett, letartóztatták

A Pécsi Járásbíróság április 15-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt – áll a Pécsi Törvényszék mai közleményében.

A gyanúsított április 12. napján, a délutáni órákban Pécsett, egy áruház parkolójában magához vette a sértettnek a bejárat mellett letett hátitáskáját, majd távozott. A sértett észrevette, hogy valaki a táskájával együtt távolodik és utána indult. Pár száz méter megtételét követően utolérte, de a felszólítás ellenére a gyanúsított nem adta vissza a táskát, azt mondta, hogy az az övé. Ekkor a sértett megpróbálta visszaszerezni a táskáját a benne lévő értékeivel, azonban a gyanúsított az arcán megütötte. A sértett ekkor a táskájának pántját elengedve a földre esett, ahol a gyanúsított több alkalommal, ismételten, kézzel megütötte azt hajtogatva, hogy nem adja vissza a táskát, majd távozott.

A sértett az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsított a sértettnek 34.645 forint kárt okozott, mely a nyomozás során lefoglalással megtérül.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a letartóztatását – áll a közleményben.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbeztek, ezért a határozat nem végleges.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő