21 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapZöldZónaFűFaVirágTélen is pompázni fog a Guinness-rekord sétány!

Télen is pompázni fog a Guinness-rekord sétány!

Sokadszorra is megtelt a Guinness-rekord sétány kertvárosi kisiskolásokkal: újra tizenötezer virágot ültettek el a régiek helyére. A tél közeledtével kicserélődött az állomány, Pécs szépen tartja a világrekordot!

Szorgosan dolgoztak a környékbeli óvodások és iskolások, pillanatok alatt földbe került tizenötezer virágpalánta, hogy a hideg idő és a tél beköszöntével is ugyanolyan szép látványt nyújtson a kertvárosi kis sétány.

Nagyon lelkesek voltak a kis kertészek

Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője elmondta, két éve sikerült egy álmot valóra váltani, Pécs közös összefogással felállította a virágültetési Guiness-rekordot az azóta erről elnevezett sétányon. Azóta az egyszeri rekordkísérletből egy mozgalom lett, tartjuk a rekordot, évente kétszer jönnek óvodások és iskolások felfrissíteni a virágállományt. Már egyfajta versengés is kialakult közöttük, melyik osztály, csoport jön ide ültetni.

– Jó látni, hogy nem csupán a versengés élteti a gyerekeket, vonzódnak a kertészkedéshez még egy ilyen lakótelepi környezetben is – mondta.

A képviselő is besegített az ültetési munkába

A világrekord felállítása mellett fontos volt, minél több virág legyen a kertvárosi tereken, parkokban, teraszokon, erkélyeken, ablakokban. Ezt akarták elérni és most ez a fő cél is teljesült.

Nagy Ervin, Pécs főkertésze elmondta, ma tizenöteze növényt ültettek el a gyerekek, olyan évelő palántákat is, amiket nem kell minden évben cserélni. Ráadásul tulipánhagymák is a földbe kerültek, ezekben tavasszal gyönyörködhetnek a kertvárosiak.

– Ma a környező óvodákból és iskolákból összesen kétszázhúsz gyerek érkezett ültetni – tette hozzá.

Tizenötezer virág csinosítja majd a sétányt télen
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő