9 dolog, amit ne hagyj ki júliusban!

A döntéshozók nemrég hivatalosan bejelentették a veszélyhelyzet végét, de a pécsiek tulajdonképpen már ezt megelőzően is mozgolódni kezdtek a városban. Ez érthető, hiszen elkezdődött a nyár, sőt máris itt a július, ami újfent remek programokkal kecsegtet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Lássuk is a legígéretesebbeket, a teljesség igénye nélkül. 

hirdetés
Uránia Mozi

Végre újra mozizhatunk!

Tegyük a kezünket a szívünkre és úgy mondjuk azt, hogy nem vártuk tűkön ülve a filmszínházak újranyitását! Ugye, hogy nem megy őszintén? Szerencsére júliusra Pécs minden mozija újfent megnyitja kapuit: az Uránia június 26-tól már nyitva, az Apolló július 10-től, a Cinema City pécsi mozija pedig július 2-tól fogadja a látogatókat.

Július első hétvégéjén ráadásul kedvezményes jegyárakkal várja a közönséget a Kultik Pécs, vagyis az Uránia mozi: egy izgalmas és csodás technikai megoldásokkal megspékelt természetfilmet vetítenek, valamint a gyerekek nagy kedvence, Sonic, a sündisznó is képernyőre kerül. Több részlet ITT.

Offline erdei programok, ha már nagyon unjuk magunkat a négy fal között 

A Mecsekerdő Zrt. remek programkínálatot állított össze erre a hónapra is. Lesznek táborok, melyekre még van néhány szabad hely. Ezek mellett több éjszakai eseményre is sor kerül: most hétvégén kisvasutas telihold-túrát szerveznek; a pénteki éjszakai bobozások mellett pedig a kötélpályát is ki lehet majd próbálni esti sötétségben a Mecsextrém Parkban.

Még több információ IDE KATTINTVA.

Sportolók előnyben, újra lehet maratoni futásokat szervezni

Éves szinten rengeteg futóversenyt szerveznek Pécsett és a környéken. Idén persze a járvány miatt volt, amit át kellett tenni más helyszínre, esetleg lemondani kényszerültek a szervezők. Szerencsére nyárra a sportrendezvények közül is sokat meghirdethettek, többek között a Pécsi Maratont a Malomvölgyi-tónál.

Háromféle távon indulhatnak a futni vágyók: maraton: 42,2 km; félmaraton: 21,1 km és mini maraton 5,2 km. Még több információ ITT elérhető.

Júliustól újra elindulnak a Zsolnay-negyed ingyenes programjai

Többek között lesz szeniortánc, családi játszóház, élményműhely, sok jó előadás – például Pécs történetéről is – júliusban.

Részleteket ITT ismerhetünk meg.

Szuper koncertek várnak a Káptalan Kertben

Júliusban a Bagossy Brothers Company, a Brains, a Margaret Island és a Honeybeast is fellépnek majd a szabadtéri színpadon, de a Kiscsillag lemezbemutató koncertjére is sor kerül.

Maga a kert a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után visszatérő színházi előadások mellett a legnépszerűbb hazai zenekarok akusztikus koncertjei, kertmozi, laza nyáresti kerti partik helyszíne lesz, illetve kiegészül egy egész nyáron nyitva tartó kertpresszóval is. Érdemes megnézni magunknak, még több infó ITT.

A bulizni vágyókat minden pénteken várja a Kerti Est

A Pécsi Est idén nyáron péntekenként az Amper Kertben nyaral, ahol is egy közel 500 négyzetméteres és 6 méter magas fesztivál-fedésrendszer alatt csapathatják a bulizni vágyók.

Július 10-én indulnak a rendezvények egy eget rengető partival, a Halott Pénz zenekar frontembere és lemezlovasa, Dedmani és DJ Venom táncoltatja meg a nagyérdeműt. Részletekért KATT IDE.

Elindult a „Pécs NYITVA!”-kampány, jobbnál jobb ajánlatokkal

Nem csak a Pécsre látogató turistáknak, hanem a helyieknek is szól az önkormányzat egyébként vendégcsalogatónak szánt kezdeményezése, melyhez sok helyi szolgáltató és intézmény csatlakozott már. Játékokkal, nyereményekkel, jobbnál jobb kulturális és szabadidős programokkal színesítik ennek keretében az egyébként is változatos eseménypalettát.

Még többet tudhatunk meg róla, IDE KATTINTVA.

Oldtimer járművek, nem csak veteránoknak!

Minden kisfiú és nő álma, hogy legalább egyszer az életben beülhessen egy Cadillac kabrióba, nemde? De egyébként is, ki ne imádná a régmúltból fennmaradt, esetleg kicsit felújított vagy tuningolt autócsodákat?

Pécsett szerencsére nagy hagyománya van a veteránautó-kiállításoknak, július 4-én is tartanak például egyet a Vásártéren, méghozzá börzével egybekötve. Íme, még több részlet IDE KATTINTVA.

A fúvószene és a nemzetiségi kultúra kedvelőinek…

Pécsett évszázadok óta vannak jelen a különböző hazai nemzetiségek, többek között a németek is. A Lenau Ház és a Pécsi Német Önkormányzat szabadtéri nyári koncertsorozatot indított, mely mindenkihez kicsit közelebb hozhatja ezt a gazdag kulturális örökséget, nyilván a zenén keresztül.

Az ingyenes koncertek minden második vasárnap este 6-kor kezdődnek Pécs belvárosában, a Jókai téren. Július 12-én a Die Neun Branauer Musikanten (szó szerinti fordításban: a kilenc baranyai zenész) zenekar játszik majd. Még több információ ITT.

+1 Sokat tehetünk a környezetünkért: próbáljuk ki a műanyagmentes júliust!

Természetesen nem csak ebben a hónapban kellene odafigyelnie az embernek a környezetére, azonban a kihívásban való részvétel jó alapot adhat életstílusunk akár gyökeres megreformálásához. A fenntartható háztartásról, sőt a műanyagmentes júliusról is írtunk már korábban. Őszintén ajánljuk a cikkekben felsorolt tippek kipróbálását!