A gombák földjén jártunk, méghozzá a pécsi vásárcsarnokban

A természet- és gombarajongók nagy örömére megnyílt a Gombák földjén nevet viselő kiállítás a vásárcsarnokban. Persze mi is azonnal bejártuk a tárlatot, mutatunk néhány képet, mielőtt ti is megnéznétek.

Ember nagyságú gombák, mindenféle dísz- és élőgombák, kosárkák, dekorációk, tájékoztató táblák érkeztek a pécsi vásárcsarnokba június 6-án, hogy segítségükkel többet tudhassunk meg a különleges élőlények életéről, védelméről, valamint típusairól és fajtáiról a felépítésüktől kezdve egészen a fejlődésükig.

Maga a tárlat a debreceni természettár tulajdonát képzi, de Pécsre most Budapestről érkezett, ugyanis vándorkiállításról van szó. A kis bemutató célja, hogy jobban megismerhessük a gombák világát, és a hazánkban fellelhető több ezer fajból néhány egyedet: ehető, mérgező, érdekes formájú és nevű kalaposokat.

Kedvencünk közelebbről, a gombatündér ruhácskája:

A tárlat június 15-ig ingyenesen megtekinthető.

A kiállítás ideje alatt egyébként iskolás csoportoknak, osztályoknak délelőttönként gombaórákat tartanak a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. tapasztalt szakellenőrei, melyekre előzetes jelentkezés szükséges a 06 20/276-0276-os telefonszámon. Az órák 30-40 percesek, minden egész órában indulnak.

Emellett továbbra is van lehetőség gombavizsgálatra a lakosság számára ingyenesen a vásárcsarnokban: hétfőtől szombatig: 5.00–13.00-ig, vasárnap: 17.00–19.00 között. Vasárnapi belépés az északi oldal keleti, a felüljáró felőli bejáratán keresztül.

A vásárcsarnok honlapján, a gombavizsgálat menüpontban pedig folyamatosan elérhetők a friss információk és az éves gombanaptár.

Hirdetés