Átalakul a pécsi fiókkönyvtári hálózat

A következő hónapokban több változás is várható a Csorba Győző Könyvtár városi hálózatának működésében. A költözés és a felújítási munkálatok három fiókkönyvtárat is érintenek. A részletekről az intézmény tájékoztatott honlapján.

A Csipkefa Gyermekkönyvtár a fenntartó önkormányzat és a Csorba Győző Könyvtár közös döntése értelmében a Belvárosi Fiókkönyvtár épületébe költözik, ahol bővülni fog a kölcsönzőtér és a szolgáltatási paletta is. A költözés, az olvasói terek újragondolása, valamint az átalakítások miatt tavaszig a Belvárosi Fiókkönyvtár és a hozzá kapcsolódó Belvárosi Ifjúsági TanulóTér sem lesz elérhető az olvasók számára.

A Pécsi Kulturális Központ Veress Endre utcai épületének közelgő felújítása miatt a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtárának is költöznie kell. Az egység Uránváros központjában találta meg új helyét, ahol a korábbinál nagyobb alapterületen várja majd az érdeklődőket. A szolgáltatások biztosításához több átalakítást is el kell végezni az ingatlan belső tereiben, így várhatóan tavasszal nyithat újra a pécsiek egyik kedvenc családi könyvtára.

Természetesen a zárva tartás alatt is rengeteg lehetőség áll az olvasók előtt: továbbra is működik a Könyv(fu)tár szolgáltatás, érvényes olvasójeggyel pedig a város összes fiókkönyvtárának szolgáltatásai elérhetőek egy egyszerű regisztrációt követően.

További részletek itt és itt olvashatók az átmeneti helyzetről, kölcsönzési lehetőségekről.

Hirdetés