Hivatalosan is kiemelt jelentőségűvé nyilvánították a Seiren-beruházást

A leendő pécsi üzem látványterve - Forrás: HIPA

A Magyar Közlönyben jelent meg néhány napja az erről szóló kormányrendelet.

Április végén írta alá Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere és a japán Seiren vállalatcsoport képviselője, Toru Takegawa a beruházás megvalósításának szándékát rögzítő szándéknyilatkozatot, ami alapfeltétele volt a nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházás státusz elnyerésének.

Mivel a japán vállalat által kiszemelt, a Déli Ipari Parkban lévő terület részben önkormányzati tulajdon, a város nyújtott be kérelmet a kormányhoz a kiemelt beruházás címre. Ez többek között azt jelenti, hogy a hatósági engedélyeztetés jóval gyorsabban zajlik a szokásosnál.

Az Európa Kulturális Fővárosa projekt óta ez az első, közvetlenül az önkormányzathoz kötődő nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházás a városban.

Június végén kezdődtek meg az előkészítő munkák a pécsi Déli Ipari Park M60-as sztrádától délre eső területén, a Seiren vállalatcsoport leendő textilüzemének helyén. A 13 hektáros terület területen egy sík, üzemcsarnok építésére alkalmas felületet képeznek, a földmunkát várhatóan augusztus végére fejezik be.

Varga Péter, az önkormányzat gazdaságfejlesztési főosztályának vezetője lapunknak adott interjújában elmondta, októberben indul az építkezés, jövő szeptemberben pedig a cég már át akarja adni a gyárat és addig felvenni a közel kétszáz dolgozót.

Dossziénk a Seiren-beruházásról:

Megkezdődtek az előkészítő munkák a japán Seiren leendő pécsi üzemének helyén

Elkötelezte magát a Seiren vállalatcsoport Pécs mellett

Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás lehet a Seirené

Új perspektívát adhat Pécsnek a SEIREN érkezése

A japán SEIREN épít gyárat Pécsett, az első ütemben 200 új munkahely létesül

 

hirdetés
Uránia Mozi