Játék, képregény, ünnep: így készül a karácsonyra a pécsi zoo!

Az ünnepi lázban égő családoknak, főként a gyerekeknek több ajándékkal is kedveskedik a Pécsi Állatkert. Elmondjuk a részleteket.

A hagyományokhoz híven idén is elindítja adventi kalendáriumos játékát a pécsi állatkert. A lényeg az, hogy minden nap, egészen december 24-ig egy-egy, a park lakóit ábrázoló kézműves karácsonyi díszt rejtenek el a zoo munkatársai az intézmény területén.

Aki megtalálja a kincseket, már viheti is magával haza!

Csupán annyit kell még tenni, hogy a talált meglepetésről osszatok meg egy fotót, és jelöljétek meg az állatkertet! Használjátok ehhez a #pécsiállatkert #vadonavárosfelett és #adventezoo hashtageket.

A kalendárium december elsején nyílt meg, az első poszt szerint az ablakocska mögött ma egy igazán tiszteletet parancsoló nagymacska rejtőzött el. Ő pedig nem más, mint Moro, a hím oroszlán!

Természetesen a zoo lakói sem maradhatnak ki az ünneplésből: december 16-án, szombaton egész napos programmal várnak mindenkit az állatok karácsonyára. Gyerekek, csatlakozzatok idén is, lepjétek meg őket extra finomságokkal, karácsonyfákkal. Kedvcsinálónak itt egy videó egy korábbi jó hangulatú eseményről:

Ezen felül a zoo az állatok karácsonyára képregényíró pályázatot is hirdet (tavaly csodálatos sztorikat küldtek a kis pécsi meseírók, itt olvashatjátok őket), szuper a téma idén is: három ifjú és csintalan rókamanguszta ünnepéről készülhetnek a fogalmazások. Íme a részletek, de persze érdemes követni a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos Facebook-oldalát.

Hirdetés