Letöltendő börtön állatkínzásért, felfüggesztett gyermekverésért

Néhány napja számoltunk be arról, hogy az anyja segédletével a nevelőapa egy éven keresztül verte az óvodás gyermeket, amiért felfüggesztett börtönt kaptak első fokon. Megnéztünk néhány korábbi bírósági közleményt arról, hogy az állatkínzásért milyen büntetéseket szabnak ki. 

Agyba-főbe verhették azt az óvodáskorú ártatlan gyermeket, aki 2015 novembere és 2016 decembere között volt kitéve két felnőtt durva tortúrájának. A gyermeket óvodában, otthon, vagy éppen bevásárlás közben ütötték, alázták meg – a bántalmazásnak az vetett véget, hogy az apróság visszakerült az édesapjához. A bíróság a minap döntött: a borzalmakat elkövetőket egy év börtönre ítélte, amit három évre felfüggesztettek. 

Olvasóink felháborodtak a szerintük rendkívül enyhe ítélet miatt, arra hivatkozva, hogy még állatkínzásért is többet szabhatnak ki. Éppen ezért megnéztünk néhány közelmúltban történt bírósági ítéletet, amelyekben az áldozat nem egy gyermek, hanem egy állat volt.

Íme:

Mindezeken túl számtalan olyan ügyről adtunk hírt, amikor állatkínzás miatt indult eljárás, volt, ami még nyomozati szakaszban volt, máskor pedig a vádemelésről szólt a bírósági közlemény.