A környéken élők már láthatják, hogy megkezdődött Uránváros egyik nagy beruházása, a piac teljes modernizációja. A mintegy félmilliárdos beruházás ugyanakkor ennél jóval többet, a környék teljes felújítását is magában foglalja.

hirdetés

Már csak nyomokban emlékeztet régi önmagára az uránvárosi piac, hiszen a közelmúltban elindult az a nagyszabású program, amely révén a közeljövőben egy korszerű piactér várja majd a vásárlókat. Az első ütemben a bontások kezdődtek meg, számos egykori, meglehetősen rossz állapotú pavilont eltüntettek már a munkások. Ezt követik a szükséges közműkiváltások, majd elkezdődik az új piacközpont építése.

Ilyen volt a közelmúltban

Mint arról korábban már beszámoltunk, modern, új csarnoképület várja majd a vásárolni kívánókat, olyan, amely télen védve lesz a hótól, hidegtől, viszont nyáron lehet szellőztetni. Természetesen a kiszolgáló egységek, azaz például a mosdók, WC-k is a mai követelményeknek megfelelőek lesznek, emellett a burkolatokat is megújítják.

Ilyen most, már folyik a beruházás

A beruházásra összesen mintegy félmilliárd forint áll rendelkezésre, a teljes program jóval több, mint a piac korszerűsítése. A munkálatok során ugyanis megújul a piac környéki zöldsáv, a parkolók, sőt a Hajnóczy utca déli oldalán levő tömbbelsők játszóterei és zöldfelületei is. Az „építési övezet” csaknem egy kilométeres, a Laterum hoteltől a közelben lévő Spar szupermarketig tart. S természetesen a parkolás is sokkal komfortosabb, kulturáltabb lesz.

Ezen kívül kerékpárutat is kiépítenek, amely csatlakozik az egyetemvárosi bicikliúthoz, így a város újabb területei lesznek biztonságosan bejárhatóak kétkerekűvel.

És ilyen lesz, ha elkészül

Nemrégiben, amikor a Kőrösi Csoma Sándor utcában új parkolóhelyeket adtak át, egyben a járdát is felújították, Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője utalt rá, amikor konzultáció keretében megkérdezték a helyieket, milyen fejlesztések lennének a legfontosabbak a több mint 60 éves városrészben, ezt a beruházást is megnevezték az ott élő polgárok.

Nem véletlenül, hiszen az „uránpiac” a környéken lakók egyik kedvenc bevásárlóhelye. Uránvárosban egyébként nemrégiben fejeződött be egy másik nagy beruházás, a közelben levő, Hajnóczy úti óvoda teljes korszerűsítése, amit már birtokba is vehettek a gyerekek.