20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldTóth Bertalan: Az MVM átveri az embereket

Tóth Bertalan: Az MVM átveri az embereket

Mivel a rezsiboxban feltüntetett ár és megtakarítás köszönőviszonyban sincs a valósággal, az MVM egyértelműen átveri az embereket, írja cikkében az MSZP frakcióvezetője.

Az írásból kiderül, a politikus néhány napja bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt. Szerinte a cég a földgáz számlákon szereplő „rezsiboxban”, a jogszabályi előírásokkal ellentétes módon, önkényesen megválasztott „ár” alapján történő számítással félrevezető, hamis tájékoztatást ad a fogyasztóknak az általuk igénybe vett szolgáltatás „versenypiaci” áráról, és az állami földgázszolgáltatás keretében elért megtakarításról.

A társaság egyébként közleményben utasította vissza a vádakat, és kijelentette, hogy az elszámolási, számlázási gyakorlata mindenben megfelel a jogszabályoknak, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat pedig távol áll az MVM-től.

Tóth Bertalan azt írja: “Joggal várjuk el, hogy a közpénzekből gazdálkodó, és közszolgáltatási feladatot is ellátó állami földgázkereskedő – az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. – ne éljen vissza az emberek, cégek bizalmával, ne csapja be őket saját haszonszerzése érdekében, hanem tartsa be a jogszabályokat, és valós információkat adjon át a számlákban a „rezsibox” szerinti tájékoztatási kötelezettség során. Akkor is, ha a hazugságok terjesztésével Orbánék politikai érdekeit szolgálná.”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő