26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletÚj főtámogató és három bosnyák a fedélzeten – elkezdte az NKA

Új főtámogató és három bosnyák a fedélzeten – elkezdte az NKA

Hétfőn megtartotta első edzését az A csoportos szezonra készülő NKA Pécs férfikosárlabda-csapata. Három bosnyák légiós leigazolását is bejelentette a klub, így teljes kerettel indulhatott el a munka.

Az NKA Pécs háza táján nagy volt a csend az utóbbi hónapokban. A B csoportos döntőt a városi rivális PVSK ellen megnyerő, ezzel története során először élvonalba jutó gárda keretéről azt eddig lehetett tudni, hogy nagyrészt egyben marad az új idényre is – az alapemberek közül csak Nemanja Djordjevics és Meszlényi Róbert távozott a klubtól –, az új igazolásokról azonban eddig hallgatott az NKA.

Tegnap azonban nem csak a nyári felkészülés első edzéséről számolt be a klub, hanem azokról a kosarasokról is, akiket most igazolt le. Kiderült például, hogy három légióssal fog nekivágni a szezonnak Ivica Mavrenski együttese. Azt nem tudni, hogy véletlenül alakult-e így, vagy tervezetten, de tény, hogy mind a három külföldi játékos Bosznia-Hercegovinából érkezik Pécsre. Az 1-2-es poszton bevethető Milan Luzsajics, a 3-4-es poszton szereplő Ibrahim Durmo és a palánkok alatt játszó Fahrudin Manjgafics alkotja majd a légiós-kontingenst az októberben startoló bajnokságban. Szintén új igazolás, a korábban már az NKA színeiben szereplő, centerként számításba vehető Fischer Dávid, illetve azt is bejelentette az egyesület, hogy négy fiatal akadémistájuk, Angyal Medárd, Bor Gábor, Lukácsi Gábor és Mezőfi Márk is a felnőttekkel kezdi meg a felkészülést, esélyük nyílik tehát, hogy bizonyítsanak a szakmai stábnak.

A keret kialakítása mellett az is fontos volt a klub számára, hogy az anyagi stabilitás is rendben legyen. Az NKA ügyvezetője, Gőbl Gábor számolt be arról, hogy hamarosan fontos hírt tudnak bejelenteni.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy hamarosan bejelenthetjük egy új főtámogatóval való megegyezést: az ezzel kapcsolatos bővebb hír szeptemberben lesz sajtónyilvános – számolt be a vezető. – Szintén örömteli történés a klub életében, hogy további három pécsi cég is szerződést kötött a csapatunkat működtető gazdasági társasággal.

A keménynek ígérkező felkészülés során több edzőmérkőzés is vár a csapatra, ezek listáját is nyilvánosságra hozta a klub.

Augusztus 26.: Kecsekmét–NKA Pécs
Szeptember 2.: Vojvodina Novi Sad–NKA Pécs
Szeptember 9.: Dynamic Belgrade–NKA Pécs
Szeptember 15-16., kaposvári felkészülési torna (résztvevők: Kaposvár, NKA Pécs, Oroszlány, Paks).
Szeptember 23.: NKA Pécs–Paks

Az NKA Pécs 2023/24-es játékoskerete: 

Benke Krisztián, Ibrahim Durmo (bosnyák), Fischer Dávid, Herger Salamon, Kazy Balázs, Kerpel-Fronius Gáspár, Kollár Bence, Kovács Péter, Lados Erik, Milan Luzsajics (bosnyák), Fahrudin Manjgafics (bosnyák), Meleg Gergő, Rátgéber Tamás, Scherer Bálint.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő