Hirdetés

Kilenc szintet és 119 lépcsőfokot megmászva közel 28 méter magasból tárul elénk a Zselic, a Mecsek, a horvátországi Papuk-hegység, sőt akár a Balaton-felvidék jellegzetes hegyei is – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Mecsekerdő Zrt.

A Zselici dombság legmagasabb pontja Baranya északi részén található, ez a Hollófészek magaslat, mely 358,5 méterrel a Balti tenger szintje felett fekszik. Itt épült meg a 27,67 méter magas, kilencszintes kilátó, ahol 119 lépcsőfokot megmászva érünk fel a csúcsra – számolt be róla a Turistamagazin.

A lap szerint tiszta időben nem csak a szépséges zselici tájat és a Mecsek vonulatát csodálhatjuk meg, hanem a horvátországi Papuk-hegységet, sőt akár a Balaton-felvidék jellegzetes formájú hegyeit is.

Az építmény szerkezete tölgyfa, állékonyságát acél szerelvények biztosítják. A kilátó 4464 elemből áll, 62 köbméter fa, és 7,2 tonna acél felhasználásával készült.

A Hollófészek-kilátó megközelítése több irányból, de csak gyalogosan, illetve kerékpárral is lehetséges. A legkönnyebben Nagymátéról, a vadászház közelében kialakított kavicsos parkolóból a kék négyzet, majd a kék sáv, végül a kék háromszög jelzést követve, egy könnyű 1,5 kilométeres sétával jutunk el a magaslathoz – ajánlja a magazin.

Hirdetés