Hirdetés

Az új csarnok tartószerkezete és az épület lefedése majdnem teljesen elkészült.

Nemrég a pécsiek személyesen is ellátogathattak az épülő új Vásárcsarnok építési területére. A kivitelezés rendben, a határidőket tartva halad, és mostanra elérte az 50 százalékos készültséget – közölte csütörtökön az önkormányzat.

Mint írják, az 50 százalékos készültség idejére az épület tartószerkezete és az épület lefedése majdnem teljesen elkészült.

A mennyezet alatti gépészeti vezetékek és berendezések elhelyezése, illetve a mennyezet alatti villamossági vezetékek beszerelése folyamatban van. Mindezek mellett már a szárazépítési munkálatok is zajlanak. A csarnok teljes lefedését követően megkezdődnek majd a belső burkolási és egyéb belsőépítészeti munkák is – írja a közlemény.

A tervezett ütemterv szerint az új pécsi Vásárcsarnok kivitelezése 2022. januárjában fejeződik be, ezután indulhat a műszaki átadás-átvétel és a használatbavételi eljárás is.

A csarnoképítéshez kapcsolódóan a projekt keretén belül, az Ipar utcában tervezett körforgalmi csomópont első ütemében tervezett munkálatok közül a burkolat bontási, közműkiváltási, illetve közműépítési munkálatok készültek el.

Hirdetés