Hirdetés

A Pannon Filharmonikusok 210 éves jubileuma, illetve az advent időszaka közös ünneplésre hív! Az együtt megélt élmény, az egymásra szánt idő minden másnál értékesebb.

A pécsi zenekarral mindenkori közönsége 210 évet töltött együtt a koncerteken, ez a sok emberöltőnyi közösen töltött idő hatalmas értéket adott ahhoz a munkához, amit ez az alkotó művészeti közösség évről évre végez.

A Zeneművész Társaság 1811. december 9-én megrendezett első koncertje a muzsikus özvegyek és árvák számára adott jótékonysági koncert volt, most december 9-i ünnepi hangversenyének bevételével a koronavírus áldozatainak árváit támogatja a Pécsi Rotary Club Alapítvánnyal együttműködve.

A koncert előtt 18 órai kezdettel különleges kültéri programra invitálják a közönséget.

A zenekar Bálint Csaba parfümőrt kérte fel, hogy álmodja meg a koncertek illatát. A Kodály Központ főbejárata előtt fényekbe öltözött sátornál, melegedőknél lehet a nemes alkalomra elkészített női és férfi parfümöt megillatolni. Az első 210 férfi és 210 női parfüm megvásárlói exkluzív, sorszámozott, az illatkreátor által dedikált jubileumi parfümös doboz tulajdonosai lehetnek. Az épület aulájában pedig lehetőségük van találkozni a parfüm készítőjével.

A zenei program is hű a múlt értékeihez.

A zenekar alapítójának, Lickl Györgynek tiszteletére ennek a decemberi ünnepi, jubileumi hangversenynek a nyitánya egy négykezes zongoraszonáta egy tételének zenekari átirata lesz. Lickl egy közelmúltban Mexikóban megtalált művét öltözteti zenekari köntösbe erre az alkalomra a zenekar állandó karmestere, Vass András.

A folytatásban Brahms veretes, d-moll zongoraversenye hangzik el, mely mind technikailag, mind szellemileg komoly kihívást állít az előadó elé.

Zárásként pedig Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve egyszerre tárja elénk a képzőművészet élményét, az orosz mondavilágot és a romantikus programzenét. A színpadon Nelson Goerner zongoraművészt köszöntheti a közönség, vezényel Varga Gilbert vezető karmester. A zenéhez kapcsolódva ezen az esten mutatja be a zenekar a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karos hallgatóinak grafikai pályamunkáit, melynek témája a komolyzene mint inspiráció, mint a fiatalok számára is megismerni érdemes, időtálló érték.

December 18-án Magasztalás címmel kezdődik a Savaria Barokk Zenekar karácsonyi hangversenye a csodálatos pécsi bazilikában.

December 22-én és 23-án még korlátozottan kaphatóak jegyek a Bóbita Bábszínház, a Pécsi Balett és a Pannon Filharmonikusok A diótörő – karácsonyi varázslat című közös produkciójára. „Zene, tánc és mese egy estén”, igazi családi program báb- és táncművészekkel, muzsikával.

Január 2-án az év egyik legrangosabb társadalmi eseményére, a meglepő újdonságokat felvonultató Újévi koncertre kerül sor, ahol még szavazhatnak a legkedvesebb muzsikusra, majd a hangversenyt követő zárt körű fogadás keretében köszöntik a nyerteseket.

További információkért látogasson el a pfz.hu oldalra!

(x)

Hirdetés