19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálNextPécsUtolsó szakaszába ért a nagyszabású mecsekoldali útfelújítás

Utolsó szakaszába ért a nagyszabású mecsekoldali útfelújítás

Már az utolsó szakaszon dolgoznak a szakemberek az Angster úton, azaz befejezéséhez közeledik az a program, amit a pécsi önkormányzat indított el a Mecsekoldal fő közlekedési tengelyének teljes felújítására és egy új, tehermentesítő út építésére.

A napokban közölte a Tettye Forrásház, hogy szakembereik az utolsó 300 méternyi szakaszon is megkezdték a víz- és szennyvízvezetékek cseréjét, az elkövetkező hetekben az Angster út Csillagvirág utca-Bálicsi út közötti területen építik az új víziközmű-hálózatot.
A beruházás során összesen 750 méternyi szennyvíz- és 1600 méternyi ivóvíz-vezetéket építenek ki az Angster József utcában, amely egy új ellátó vezetéket is kap.

Korábban már többször beszámoltunk arról, hogy a Miniszterelnökség által biztosított keretből mintegy egymilliárdos útfelújítási-útépítési program kezdődött, amely révén a Mecsekoldal fő közlekedési tengelye újul meg. Ennek keretében kicserélték a közműveket a Magaslati úton, majd teljesen új aszfaltszőnyeget is kapott a forgalmas szakasz – ezt már használhatják is az autósok.

Az Angster úton folyik már csak munka

Ahogy már a következő szakaszon, a Surányi úton is befejeződött a munka, az előzetes közműcsere után ez a forgalmas út is új aszfaltburkolatot kapott. A közműveket azért cserélték ki, hogy minimalizálják a hibalehetőséget, és egy csőtörés miatt lehetőleg ne kelljen a vadonatúj aszfaltot felbontani.

Most pedig már a mecsekoldali fő közlekedési tengely következő részén, annak is az utolsó szakaszán folyik a munka, az Angster út felújításával lényegesen gyorsabb és könnyebb lesz a közlekedés.

Ugyancsak a dugók mérséklését szolgálta egy jelentős építkezés is a területen: mint azt megírtuk, az útjavítások mellett egy komoly építés is lezajlott, elkészült az a tehermentesítő út, amely a Kodály–Petőfi körforgalmat köti össze a Bálicsi úttal.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő