Vajon van hátránya a lézeres szőrtelenítésnek?

Hirdetés

A folyamatosan növő szőrszálak megkeseríthetik mindennapjainkat, hiszen az állandó szőrtelenítés időigényes és kellemetlen folyamat. A puha és selymes hatás eléréséhez állandóan borotválni kell testünk egyes részeit, a hosszabb távon hatásos gyantázás vagy epilálás pedig sok kényelmetlenséget okoz.

A leghatékonyabb szőrtelenítési megoldás a lézeres kezelés, melynek legnagyobb előnye, hogy végleg eltünteti a sötét szőrszálakat. Azonban érdemes tájékozódni a beavatkozás folyamatáról, mielőtt vállalkozol a kezelésre, hogy tisztában legyél azzal, vannak-e hátrányai.

Veszélytelen az eljárás?

Az Aesthetica Orvosi Központban a több százezer végleges lézeres szőrtelenítés után a szakorvosok biztosan kijelenthetik, hogy az eljárás veszélytelen az egészségre. Rengetegen tartanak a lézer káros hatásaitól, de a kezelés biztonságos, nem okoz égési sérüléseket, sőt több éves tapasztalataik szerint nincsenek hátrányai sem.

Természetesen ahhoz, hogy valóban semmilyen probléma nem merüljön fel a kezelés elvégzése és a regenerálódási időszakban, néhány szabályt mindenképpen be kell tartani. Amennyiben követjük az utasításokat, mellékhatások és szövődmények nélkül leszünk túl a kezeléseken. 

Kinek nem ajánlott?

Igazán népszerű kezelés a lézeres beavatkozások között a szőrtelenítés, mert hatékony és gyors módon szabadít meg bárkit a szőrszálaktól. Bizonyos esetek azonban kivételt képeznek, amikor a beavatkozást nem javasolt elvégeztetni. 

Ilyen eset a terhesség és a szoptatás időszaka, amikor a hormonális változások miatt inkább tartózkodjunk bármilyen szépészeti kezelés elvégzésétől, védve ezzel a magzatot és az újszülött fejlődését. Bár egyáltalán nem káros a lézeres beavatkozás, azért érdemes kicsit várni a kezelés megkezdésével, míg a baba táplálkozása nem függ az anyatejtől.

Miután a lézer energiája a szőrtüszőben lévő festékanyagban nyelődik el, így a szőrtelenítő eljárás ősz vagy nagyon világos színű szőrszálak esetében nem végezhető el. Kevésbé hatásos lehet a kezelés a rendellenes szőrnövekedéssel küzdők számára, amely kapcsolódik a hormonális állapotokhoz. 

Azoknak pedig, akik aktív bőrbetegségben szenvednek, csak a gyógyulás után van lehetőségük a lézeres szőrtelenítés kezelésre vállalkozni. A lézeres szőrtelenítést általában 18 éves kor után ajánlott elvégeztetni, de szülői beleegyezéssel és teljes hormonális kivizsgálás után kamaszoknál is használható az eljárás. 

Milyen területen hatásos?

Szinte a teljes test kezelésére van lehetőség, gyakori a hónalj, lábszár és intim területek szőrtelenítése, férfiak esetében kedvelt a hát és a mellkas területe, hiszen ezen részek gyantázása vagy epilálása igen fájdalmas, míg a lézeres beavatkozás szinte fájdalommentes kezelés. A szem környéke, szemöldök nem kezelhető lézerrel a látás biztonsága miatt.

Körültekintő és alapos előkészületek után az alkalmanként alig 20 perces beavatkozást általában nyolcszor ismételve kapunk végleges eredményt.

(x)

Hirdetés