25 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapAbszolút videóVIDEÓ: legutóbb állvány dőlt le, most törmelék zúdult a járókelők közé az...

VIDEÓ: legutóbb állvány dőlt le, most törmelék zúdult a járókelők közé az Aranyhajónál

Előző hónapban a hatalmas szél döntötte le az Aranyhajó fogadónál felállított építési állványzatot, amiért a tulajdonos később elnézést is kért, sőt ígéretet tett minden kár megtérítésére. Szerencsére nem sérült meg senki, most azonban újabb eset történt a helyszínen. Videónkon jól látszik, hogy törmelék zuhant le a magasból, egyenesen a járókelők közé. Ebből is lehetett volna nagyobb baj.

Lapunk munkatársa szemtanúja volt annak, hogy a fogadó tetejéről törmelék zuhant le. Sőt, videókat is készített, melyeken jól látszik a szálló por és az utcán landolt darabok. Azt is látta, hogy az éppen ott gyülekező gyermekcsoport tagjai megijedtek a közéjük zuhanó sittől és félreugrottak, azonban szerencsére senki nem sérült meg (az egyik videóban hallani is, ahogy kérdezgetik a járókelők, hogy megsérült-e valaki).

– A műszaki ellenőr elmondása szerint a zárópárkányt bontják épp, ami egy nagyon régi szerkezet volt, nem volt állékony, ezért ennek megfelelően bontották fent alpinisták, lent pedig biztosítva volt a kordon és a közterület is. Engem úgy tájékoztattak, hogy minden biztonsági előírást betartva végezték a munkát. A falszerkezet omlása benne volt a pakliban, de erre a munkatársak fel voltak készülve. Úgy tudom, hogy a lehatárolt kordonon belülre hullott a törmelék, nem a járókelőkre, vagy közéjük – mondta az eset kapcsán lapunknak Czéh-Tóth Márk, az Aranyhajó fogadó és az építtető cég tulajdonosa.

Az első videón egyértelműen látszik, hogy a tulajdonost nem jól tájékoztatták, hiszen a törmelék jelentős része a Király utcán landolt.

FRISSÍTVE (18.38): A városvezetés vizsgálatot indított az ügyben

A pénteki eset kapcsán az önkormányzat rövid közleményben jelezte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

A közlemény:

„Mint ismert, pénteken a pünkösdit követően újabb incidens történt a pécsi Király utcában lévő Aranyhajó Fogadónál folyó munkálatok során. Ezúttal törmelék zúdult a sétálóutcára. Pécs város vezetése vizsgálatot indít a pénteki esetet illetően, és hétfőn hoz döntést arról, hogy miként folytatható az építkezés.”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő