Hirdetés

Április 11-én, a magyar költészet napján városunkban is sok programmal készülnek. A vásárcsarnok versektől lesz hangos, a könyvtárba pedig kedvenc költeményeinket vihetjük el.

Immár 60 éve a költészet napját április 11-én, József Attila (1905–1937) születésének napján ünnepeljük. Nézzük, hogy a jeles napon milyen programokkal készülnek Pécsen.

A Csorba Győző Könyvtár óriás könyvét telepíti ki csütörtökön a Tudásközpont elé. Aki beírja vagy felragasztja kedvenc versét, az cserébe a Retro könyvvásár állományából válogatott verseskötetek közül választhat egyet. Az ajándékkönyv mellé egy könyvjelző is jár, amelyen a könyvtárosok kedvenc versei olvashatók. A verselőket délelőtt 10 és délután 4 óra között várja az intézmény.

A Bertók-pódiumon egy kiadói műhely, a Prae Kiadó meghívásával ünneplik a jeles napot. Szó lesz többek a verseskötet-kiadás titkairól, a költészet terápiás alkalmazásáról, de készülnek könyvbemutatókkal is.

További részletek az eseménnyel kapcsolatban a Csorba Győző Könyvtár honlapján olvashatók.

A Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára versmondó versenyt hirdetett a magyar költészet napja alkalmából. Az alsó tagozatos diákok csütörtök délután a Tudásközpont konferenciatermében adják elő választott verseiket, a felsősök pedig egy nappal később, pénteken fognak szavalni.

Csütörtökön a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében verseket hallgathatnak a vásárcsarnok látogatói. A program részeként Lipics Zsolt felkonferálása után, Németh János színművész előadásában hallgathatunk meg néhány József Attila-költeményt. Ezenkívül óránként egy-egy lejátszott verssel kedveskednek mindenkinek.

Irodalmi és történelmi kalandozásra várják a látogatókat a Zsolnay Negyedben április 11-én. A felfedező sétát ezúttal versek fogják kísérni, a szervezők megemlékeznek a klasszikus és a kortárs költőkről, pécsi kötődésű alkotókról is.

Hirdetés