A kormánymű-felújítás buktatói

Egy komplett kormánymű-felújítás nem kis költséggel jár. Célszerű alaposan megfontolnod, akár némi kutatást végezned, mielőtt eldöntöd, hogy melyik cég szolgáltatását veszed igénybe. A következőkben azt járjuk körül, hogy mi az, amit elvárhatsz, és mire érdemes rákérdezned, mielőtt megbízol valakit a munkával.

Jogos technikai elvárások

Amennyiben komplett felújítást kérsz, úgy teljesen észszerű igény, hogy minden tömítést cseréljen ki az a cég, amelyet megbízol. Ezen a ponton könnyen átejthetnek, de később még lesz róla szó, hogyan tudod minimalizálni ennek az esélyét.

Fontos az is, hogy ne akármilyen alkatrészek kerüljenek felhasználásra, hanem lehetőség szerint a gyárival megegyezőek. Ez ugyan többe kerül, mint az olcsó utángyártott alkatrészek, de hidd el, a minőségért megéri többet fizetni.

Ha korrekt céget bízol meg szervokormány-javítással, elvárhatod, hogy a felújítás mellé új porvédő gumiharangot biztosítsanak. Ez nem egy nagy tétel, és segíti távol tartani a szennyeződést a felújított kormányműtől.

Bizalmi kérdések

Mindenképpen ellenőrizd a cég weboldalát! Nézd meg a kapcsolat menüpontot: ha a cég tulajdonosa vállalja az arcát, az mindenképpen pozitívum. Ellenőrizd, jelen vannak-e a közösségi médiában, és ha igen, milyen véleményeket, kommenteket írnak az ügyfeleik. A Google cégem oldalon található visszajelzésekre is érdemes vetned egy pillantást.

Ha kulcsszavakra a Google keresőoldalán előkelő helyen szerepel a weboldal, az azt jelenti, hogy nem ma kezdték a szakmát. Keress rá a kormányműjavítás, szervokormány-javítás és a kormánymű-felújítás kifejezésekre, és győződj meg róla, hogy hányadik helyen jelennek meg a nem fizetett találatok között.

A weboldalon megjelenő képek szintén árulkodóak. Ellenőrizheted a Google képkereső szolgáltatásával, hogy az Internetről szedték-e le, vagy vették a fáradtságot, hogy saját fotókat töltsenek fel. Ez is sokat elárul egy cég hozzáállásáról.

Garancia

Alapvető dolog, hogy csak akkor bízd meg a kiszemelt céget a javítással, ha vállalják, hogy munkájukról számlát adnak. Így tudod érvényesíteni a garanciális problémát. Ennek hiányában csak abban bízhatsz, hogy beismerik, ha hibáztak, és hajlandóak jó szándékból orvosolni a javítás után esetlegesen felmerülő problémát.

Garanciális munka esetében az újra ki- és beszerelés jellemzően ingyenes, vagy bizonyos összegű költségtérítés biztosítása indokolt.

Árral kapcsolatos kérdések

Ellenőrizd, hogy az ár áfával együtt értendő-e. Sok cég csak a javítás végén közli, hogy ez az ár számla nélkül értendő. Érdemes elkerülni a félreértéseket, és már az elején tisztázni ezt a kérdést.

Fontos a részleteket is előre egyeztetni: tartalmazza-e az ár az új provédő gumiharangokat, ki fizeti ki a beszerelés díját.

(x)

Hirdetés