Hirdetés

Bő egy hónap alatt már több mint 5000-en látták a Csontváry 170 kiállítást Pécsett. Úgy tűnik, a tárlat megismétli budapesti sikerét.

170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar – a jubileumra az életművet átfogó közös kiállítással készült a festőgéniusz alkotásait legnagyobb számban őrző két közgyűjtemény, a Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. A 40 művet felvonultató tárlat áprilisban nyílt meg Budapesten, majd augusztus elején érkezett „haza” Pécsre, az idén 50 éves Csontváry Múzeumba. Így tisztelegtek a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb művésze előtt.

– A tárlat Budapesten bekerült a múzeum tíz leglátogatottabb kiállítása közé, és Pécsett is nagyon népszerű, eddig bő egy hónap alatt több mint ötezren tekintették meg – mondta el lapunknak Kőhalmi Andrea, a JPM marketingvezetője.

Kőhalmi Andrea

A kiállítás november 5-éig lesz látható Pécsett. Emlékeztetőül, a Pécsett kiállított Csontváry-műveken kívül vannak olyanok is, amelyek csak Budapesten láthatók, mint például a Taorminai görög színház romjai.

Mint Kőhalmi Andreától megtudtuk, a hátralévő szűk két hónapban szubjektív és objektív tárlatvezetéseket szervez a múzeum, de a Csontváry-tárlathoz kapcsolódóan lesz családi nap, őszi szüneti zsibongó, pályaorientációs nap az egyetemmel együttműködésben, kreatív írás workshop Horváth Viktor íróval, és egy különleges program Beck Zolival, a 30y frontemberével.
A programokról a JPM honlapján lehet majd tájékozódni.

Hirdetés