Hirdetés

Szoros küzdelem alakult ki Pécsen a képviselőtestületi helyekért, így több fellebbezés is született az eredményekkel kapcsolatban. Az egyik ügy a Kúria elé is került.

Az ellenzéki összefogás és a Fidesz is két-két fellebbezést nyújtott be korábban a választókerületi eredményekkel kapcsolatban. Ahogy megírtuk, a Területi Választási Bizottság ezeket múlt szombaton tárgyalta több másik beadvánnyal együtt, de mindegyiket elutasították.

Az egyik fellebbezést akkor a Fidesz–KDNP–ÖPE színeiben induló Vörösné Deák Andrea adta be a 15-ös választókerületre vonatkozóan. Mint ismert, ebben a választókerületben a Pécs Jövőjéért és a Fidesz jelöltje (Fürj Csaba és Vörösné Deák Andrea) ugyanannyi szavazatot szerzett.

Az ügyet a jelölt jogi képviselője a Kúriára vitte tovább, de ahogy a testület határozatában olvasható, a kérelmet elutasították érdemi vizsgálat nélkül. A bíróság kifogásolta, hogy a kérelmező nem tüntette fel személyi azonosítóját, valamint a kérelem nem tartalmazta a jogi képviselő minősített elektronikus aláírását.

Ennek értelmében a 15-ös választókerületben időközi választ kell kiírni, amelynek időpontját még nem tudni.

Hirdetés