Harmadik alkalommal válhatnak meseíróvá a baranyai kisdiákok

Hirdetés

Harmadik alkalommal szervezik meg a pécsi és Baranya megyei diákok körében nagy népszerűségnek örvendő népmese-vetélkedőt. A versengésre a 80 millió forint összköltségvetésű Pécsi Kulturális Központ által elnyert EFOP-3.3.4-17-2017-00026 azonosítószámú „NépmesePont Pécsett, a kultúra városában” című projekt keretében kerül sor.

A versengés során a részt vevő diákok amellett, hogy megismerkednek a népmesék világával, maguk is meseszerzővé, mesemondóvá és illusztrátorrá vállnak. A játékos feladványok megoldása mellett a kisdiákok elkészítik saját meséjüket, és hozzá kapcsolódó illusztrációikat. A legjobbak pedig a döntőben elő is adják meséjüket, miközben a közönség kivetítőn csodálhatja meg az elkészült illusztrációkat.

Népmesemondás és a készített illusztráció kivetítése a II. Népmese vetélkedő döntőjében

A népmese-vetélkedő 2020. márciusában veszi kezdetét, és a 3 forduló feladatainak sikeres megoldása után 2020 végén megrendezett döntővel zárul. Az első fordulóban (2020. március–május) online felületen közzétett játékos feladatok megoldásán keresztül ismerkednek meg a versenyzők a magyar népmesék világával. A vetélkedés második része a nyári szünetben és az új tanév első hónapjában (2020. június–szeptember) zajlik. Ekkor kell a versengő kisdiákoknak egy népmesei elemeket tartalmazó saját mesét és hozzá kapcsolódó illusztrációt készíteniük.

Az őszi-téli fordulóban (2020. október–december) a tanulók egy szabadon választott népmesét, és a saját maguk által megfogalmazott mesét adhatják elő a Pécsi Kulturális Központban kialakított NépmesePontban. A mesemondás közben az illusztrációkat is kivetítik.

A II. Népmese vetélkedő győztesei és a zsűri tagjai a díjátadót követően

A verseny során mindazon résztvevő, aki valamennyi fordulóban részt vesz, díjazásban részesül. A kategóriák legjobbjai értékes ajándékcsomagokat nyernek. A legjobb meseíró, a legjobb mesemondó és a legjobb illusztrátor különdíjban részesül.

A vetélkedőre a pécsi és Baranya megyei 3–8. osztályos tanulók a vetelkedo.pecsinepmese.hu oldalon való regisztrációt követően, 2020. február 24. és 2020. március 30. között jelentkezhetnek, 2 kategóriában. Az I. kategóriában a 3–5. osztályosok, a II. kategóriában a 6–8. osztályosok mérhetik össze tudásukat.

A színvonalas esemény szervezésével kapcsolatos feladatok ellátását, a több mint egy évtizedes kulturális és közművelődési versenytapasztalattal rendelkező Sopianae Kulturális Egyesület biztosítja.

(x)

Hirdetés