10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapAbszolút PécsHatalmasat fejlődött Pécs (4.)

Hatalmasat fejlődött Pécs (4.)

Ötrészes sorozatban mutatjuk be azokat a jelentősebb eredményeket és fejlesztéseket, amelyek az elmúlt években történtek Pécsett. Íme a negyedik rész! (x)

ISKOLÁK ÓVODÁK FELÚJÍTÁSA PÉCSETT

Megújult az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda

Teljes felújításon esett át az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda, közel 400 gyermek tölti immáron három éve mindennapjait európai körülmények között. Az IMS technológiával épült iskola nemcsak biztonságossá vált, hanem valamennyi tere megújult és egy olyan új átriummal is gazdagodott, amely be tudja fogadni a tanév jeles eseményeit.

Testvérvárosok terei iskola, TVT7

Testvérvárosok Terei Általános Iskola

Pécs legmodernebb iskolaközpontja lett, ahol idén szeptembertől 500 gyermek tanulhat. Évtizedekig biztonságos, második otthona lesz a kertvárosi gyerekeknek.

Informatikai fejlesztés a pécsi iskolákban

Az oktatásfejlesztési program keretében az elmúlt években került sor a város egyik legjelentősebb informatikai fejlesztésére, több mint ezer olyan számítógépcsomagot telepítettek, amelyek a XXI. századi iskolai oktatásban már nélkülözhetetlenek. A különleges készségfejlesztő szoftverektől a digitális tábláig ma már minden elérhető a pécsi iskolákban is.

rácvárosi óvoda6

A pécsi óvodák felújítása

Több százmillió forintból fejlesztették a pécsi óvodákat és bölcsődéket. Az elmúlt években három nagy intézmény felújítása valósult meg: idén szeptemberben a rácvárosi ovi megújulva, immáron közel 80 óvodást vár, a Mezőszél utcai és a Gosztonyi utcai óvodák-bölcsődék pedig több mint 250 kisgyereknek kínálnak az eddigieknél sokkal jobb körülményeket.

Megújul a Leőwey Klára Gimnázium

Már láthatók „A Leőwey” felújításának első eredményei. A homlokzati nyílászárók cseréje befejeződött, újak a vizesblokkok, új természettudományos labor épült és készül az új rendezvényterem. Összesen közel 400 millió forintot költ Pécs arra, hogy az épületet megújítsák és az oktatás színvonalát növeljék.

FELTÖLTŐDÉS ÉS AZ ÉLMÉNYEK VÁROSA

Ilyen lesz - Látványterv: Nara Stúdió Kft.

Épül az új állatkert

Megkezdődött a környezetvédelmi szempontoknak megfelelő, minden szempontból korszerű és modern vadaspark építése, amely jövő tavaszra készül el. Rengeteg új állattal is gazdagodik a park: lesz tigris, leopárd, medve, fóka is.

Épül a pécsi Margit-sziget

Pécsi befektetőkkel összefogva már elkezdték építeni a Pécsi Margit-szigetet a Tüskésréten. Igazi szabadidőpark, rekreációs központ lesz a területen: vízisível, gumis, kivilágított futópályával, játszóterekkel, szabadtéri fitneszparkkal.

Pécs új szabadidõparkja épül a Tüskésréten

Megújult az Égervölgyi-tó

Egy több évtizedes problémát sikerült megoldania a városvezetésnek: az Égervölgyi patak és tó rendezésével újra a pécsiek számára vonzó, természetes környezetet alakítottak ki a Mecsek kedvelt kirándulóhelyén.

150 fesztiválnap évente

A város saját céget hozott létre annak érdekében, hogy még több, még színesebb közösségi program legyenek Pécsett. Újdonság az is, hogy a programokra nem biztosítanak pénzt a költségvetésből, azt a cégnek magának kell kigazdálkodnia. Így különösen nagy siker, hogy városunkban úgy lehet évente legalább 150 napot fesztiválozni, hogy ez egy forintjába sem kerül Pécsnek.

Pécsi Napok 2014 - sétatér fesztivál

Új lakatfal(ak)

Az egyetemmel együttműködve bővítették a híres pécsi lakatfalat és noha Európa több nagyvárosában igyekeznek ezt a szokást betiltani, Pécsett maradnak a lakatok!

játszótér

Ellenőrzött, biztonságos játszóterek

Havonta 115 darab játszóteret ellenőriznek és tisztítanak meg rendszeresen, hogy biztonságosak maradjanak a gyerekek számára. Ebben a munkában számos egyesület és egyes lakóközösségek is segítik a várost. Új játékokkal is felszerelték már ezek többségét, idén például az Ércbányász utcai, Mátyás Flórián téri, Kodolányi utcai, Madách téri  játszóterekre, és az Építők úti, valamint a vasasi játszóterekre kerültek új játékok, illetve felújították a meglévőket.

játszótér2

 

A sorozat első részét itt, a másodikat itt, a harmadikat pedig itt olvashatja.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő