8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekHatezer négyzetméteren aszfaltozzák a Nagy Imre utat pénteken

Hatezer négyzetméteren aszfaltozzák a Nagy Imre utat pénteken

A Városi Útfelújítási Program második ütemében zajlik a Nagy Imre út rekonstrukciója 700 méter hosszon a Malomvölgyi út és a Sztárai Mihály utca közötti szakaszon. A munkák során szegélyépítés, a közműszerelvények cseréje, illetve szintbeemelése, buszmegálló-peron és buszmegálló-öböl építése zajlik – írja a Biokom szerdai közleménye. 

A felújítás utolsó szakaszában majdnem hatezer négyzetméteren aszfaltoznak, a tavaszi szünetre időzítve április 5-én, pénteken.

Az aszfaltozás 12 órakor kezdődik és késő estig tart a Malomvölgyi út és az Aidinger János utcai csomópont előtti részig. A Tildy Zoltán utca, Aidinger János utca, Sztárai Mihály utca és Nagy Imre út csomópont aszfaltozása csak a járműforgalom teljes kizárása mellett végezhető, ezért a legkisebb forgalmú időszakban, április 5-én, pénteken 23:10-től várhatóan április 6-án, szombaton hajnali 3 óráig a csomópontot lezárják.

A Nagy Imre út a Csontváry utca felől csak az Esztergályos utcai elágazásig, a Sztárai Mihály út az 58-as út felől a Penny csomópontjáig, az Aidinger János utca Kassák Lajos utcai csomópontig lesz járható. A Tildy Zoltán utca a református templom kereszteződéséig lesz ideiglenesen járható az Illyés Gyula utca irányából.

A lezárás a 973-as jelzésű autóbuszokat is érinti, amelyek a jelzett 4 órás időszakban terelő útvonalon közlekednek. A forgalomkorlátozás az utolsó 1-es járatot nem érinti: az 23:07 perckor a lezárás előtt áthalad a kereszteződésen.

A munkák a burkolati jelek festésével, okoszebra telepítésével fejeződik majd be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő