Hétvégére felállítják a Pécs Eye-t, azaz a három éve már megismert óriáskereket a Lánc utcai rendelőintézet előtti területen. Európa számos nagyvárosában működik hasonló, üzleti  vállalkozásként, nincs ez másképp Pécsett sem. A vállalkozó májusig tervezi működtetni.

A pécsi Fidesz-frakció környékén most valaki (esetleg a chat gpt?) írt egy közleményt, amiben tényként közlik, hogy Péterffy Attila polgármester “igyekszik kilátást biztosítani az érdeklődőknek”, amit nyugodtan nevezhetünk nettó hazugságnak.

Azt is érdemes észben tartani, miközben a közleményt olvasgatjuk, hogy az a párt érzi közleménybe való hatalmas pécsi problémának egy üzleti vállalkozás működtetését, amely pár év alatt csődbe vitte, és tízmilliárd forinttal eladósította a pécsi önkormányzatot. Utóbbi gazdálkodását azóta is kincstári biztosok felügyelik. Az a párt pattog most egy szórakoztató látványosság miatt, amelynek vezére az EU-ban példátlan módon leépítette a demokratikus intézményeket, kápóival kis híján felszámoltatta a szabad sajtót, tönkre vágta a közoktatást, elképesztő mennyiségű közvagyont tett magánvagyonná, és évtizedek óta nem látott, Európa-bajnok inflációt szabadított az országra. Nyilván lehetne itt még sorolni a máshol simán köztörvényes bűncselekményeket, de teljesen fölösleges, amikor a hatalmasra növesztett, Kim Dzsongun-díjas hülyemédia kreténségei simán képesek elfedni vagy meghajlítani a valóságot.

A kissé hosszúra nyúlt bevezető után íme a Fidesz pécsi kommunikációs részlegének mai terméke, olvasás előtt kérdezze meg háziorvosát, gyógyszerészét.

Bár Pécs számtalan ismert és népszerű hegyoldali kilátóval rendelkezik, melyről csodálatos panoráma nyílik városunkra, Péterffy Attila mégis úgy érezte, hogy a TV toronyból, a Tubesről, vagy a Tettyéről nyíló látkép kevés a pécsieknek. Ezért a polgármester most ismért a Lánc utca előtti placcról igyekszik kilátást biztosítani az érdeklődőknek. Lelke rajta, mi azonban azt gondoljuk, hogy óriáskerék helyett inkább a helyi járatokat vezető buszsofőrök bérét, a Kertvárosi Rendelőintézet 2019 óta megszüntetett szakrendeléseinek újraindítását vagy a magyar kulturális értékeink megőrzésén tevékenykedő közösségeket kellene először támogatni.

Egyetértünk az óriáskerékről agitációs verset író költővel abban, hogy az óriáskerék szimbólum: a városvezetést jellemző pótcselekvés és cirkuszi mutatványok, valamint a Péterffy Attila által a pécsieknek kínált kilátástalanság szimbóluma.”

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés