Hirdetés

Lakásokat és üzleteket alakít ki egy magyar tulajdonú cégcsoport az egykori Munkácsy-rendelő épülettömbjében, ezzel pedig a belváros egyik csúf foltja is eltűnik, hiszen az épületet teljesen felújítják, és új arculatot kap.

Mint az ismert, az egykori Munkácsy utcai rendelőintézet még 2008-ban, a szocialista városvezetés idején került az önkormányzattól magántulajdonba, az akkori tervek szerint szállodát építettek volna itt, a beruházás azonban nem valósult meg. Az épület állaga egyre rosszabb, mostanra nem túlzás azt mondani, hogy a pécsi belváros egyik szégyenfoltja.

Ilyen lehet a teljesen megújult épületegyüttes (a látványterv forrása: Munkácsy Residence)

A jelek szerint viszont ez a helyzet már nem sokáig áll fenn, ugyanis egy magyar tulajdonú cégcsoport nagyszabású beruházást tervez a hatalmas ingatlanban. Lapunk értesülései szerint az első ütemben 30 lakást és üzleteket alakítanak ki, maga az épület természetesen teljesen megújul, új arculatot kap, illetve a legmodernebb technikákat alkalmazzák a fűtés, a szigetelés terén. Az épület belső udvarral rendelkezik, itt parkolókat alakítanak ki.

Már nem sokáig csúfítja ilyen állapotban a belvárost

Értesüléseink szerint a munkálatok 2018 tavaszán kezdődhetnek el. A lakásokat, üzleteket már előértékesítésben hirdetik is, és több el is kelt – éppen a közelmúltban számoltunk be róla, hogy meglehetősen nagy pörgés kezdődött a pécsi ingatlanpiacon. Pécsett egyébként alapvetően két tényező motiválja a lakásvásárlókat: a csok, illetve a befektetési céllal vásárolt ingatlanok, itt főként az egyre növekvő számú külföldi diákra alapoznak a vevők.

Lakások, üzletek, parkoló – teljesen átalakul az ingatlan (látványterv: Munkácsy Residence Facebook)

Lapunk megkereste azt a magyar céget is, ami a fejlesztést végrehajtja. A nagyszabású beruházás tényét megerősítették, azonban elmondták, részletes tájékoztatást március során tudnak majd adni.

Hirdetés

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét