Hirdetés

Az ütemtervnek megfelelően halad a csarnok építése. Jelenleg a zárt épületben dolgoznak, többek között az üzlethelyiségek kialakításán, amelybe bevonták a bérlőket is.

Jó ütemben halad és közelít a finiséhez az új pécsi vásárcsarnok építése. A beruházás tavaly decemberben haladta meg a 75 százalékos műszaki készültségi szintet – közölte a városvezetés szerdán. Mint írják, a szakipari szerelési munkák készültségi foka meghaladta a 70 százalékot, a bezárt épületben folyamatosan zajlik az üzlethelyiségek burkolása és festése, továbbá a gépészeti szerelvényezések mellett a villamossági szerelési munkák is elkészültek. A kivitelezők hamarosan befejezik az álmennyezetek zárását, emellett zajlik a főhajó műgyanta padlójának előkészítése is.

Tehát: az előzetes terveknek megfelelő ütemben halad az épület kivitelezője.

– A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., illetve a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. munkatársai folyamatosan egyeztetnek a leendő bérlőkkel arról, hogy milyen legyen az üzletek végső kialakítása. Célunk, hogy ésszerű kereteken belül a bérlők igényeinek megfelelő legyen az üzlethelyiségek, a pavilonok és az árusítótér kialakítása. Éppen ezért ezekben a hetekben a bérlők megkapják az építészeti, az erős- és gyengeáramú, a gépészeti és a belsőépítészeti, valamint a berendezési tárgyakat is részletező terveket, hogy velük egyeztetve lehessen kialakítani az új csarnokot – idézi a közlemény Auth István önkormányzati képviselőt.

A közleményben kitérnek arra is, hogy az új és a régi vásárcsarnok közötti kültéri piactéren jelenleg földmunkák és közműkiváltási munkák, valamint a gáz-, a csapadékvíz-, illetve az ivóvízvezetékek fektetési munkálatainak előkészítése zajlik.

Utóbbit három ütemben végzik majd el, amely miatt várhatóan február végén ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben a Zólyom utcában.

A csarnoképítéshez kapcsolódó külső útépítési munkák részeként az új Ipar utcai körforgalom a kötőréteg szintjéig elkészült, ezt már decemberben használatba vehették a közlekedők. A kopóréteg fektetésére, valamint az útburkolati jelek felfestésére technológiai okokból csak a telet követően lesz lehetőség – írja az önkormányzat. Addig a téli időjárás miatt megsérült szegélyek javítását is elvégzik, valamint elindul az Ipar utcai buszmegálló tartós bazaltbeton burkolatának építése is. Az új vásárcsarnok melletti 47 férőhelyes parkoló és az ahhoz vezető út is megkapta már a kötőréteget.

Az építési munkák mellett folynak az egyeztetések a Bajcsy-Zsilinszky utca keleti oldalán, az új vásárcsarnok nyugati oldali bejáratához átkerülő buszmegállót illetően. Ide a tervek szerint a régi vásárcsarnok melletti buszmegállót helyezik majd át.

A vállalkozó ütemezése szerint a buszmegálló áthelyezésének kivételével idén tavasszal befejeződnek a kivitelezési munkálatok.

A bérlők beköltözésére, valamint az épület megnyitására a hatósági engedélyezési munkálatokat követően kerülhet sor – zárul a közlemény.

A fentiekkel kapcsolatban Péterffy Attila a legutóbbi városinfón több határidőt is említett: az épületnek és a szomszédos parkolónak márciusban, a fedett árusítóhelyeknek és az épület előtti térnek pedig áprilisban kell elkészülni. Kiemelte, hogy ha mindez teljesül, akkor legkorábban május végén lehet használatbavételi engedélye az új csarnoknak, ezután kezdhetik a beköltözést az árusok.

Az új csarnok így idén nyáron fogadhatja majd először a pécsieket.

 

A cikk a TOP-6.1.3-15-PC1-2016-00002 azonosítószámú, az Új pécsi vásárcsarnok megépítése tárgyú projekt keretén belül készült. 

Hirdetés