Kedves üzenetekkel „köszöntik” a látogatókat a Zsolnay-negyed csodás műtárgyai

Hirdetés

Június 19-től ismét megnyíltak a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai a járvány miatti hosszú zárvatartás után, az első látogatók pedig meglepődve tapasztalhatták, hogy a műtárgyak kedves, humoros üzenetekkel „fejezik ki” örömüket a viszontlátás kapcsán.

A Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjtemény első termében a Zsolnay-kandalló így üdvözli a látogatókat: „Majd’ felgyulladtam izgalmamban, annyira vártam már újra látogatóinkat! Szeretettel köszöntöm Önöket!”

Beljebb haladva találkozhatunk a csutora őszinte vallomásával: „Rossz volt heteken át magányosan, látogatók nélkül. Nem csoda, hogy az összes bor kifogyott belőlem…”

A gyűjtemény legértékesebb darabjának szereplője, a muzsikáló pán is üzen a vendégeknek: „Amíg zárva volt a kiállítás, csak szomorú dalokat muzsikáltam”.

A Rózsaszín Zsolnay kiállítás pink műtárgyai is „megszólalnak”: „Üresek voltunk nélkületek” – mondják az ott sorakozó bödönök, a vizeskancsó pedig „túlcsordul örömében”, hogy újra látogatókat köszönthet a tárlaton.

A fenti két kiállítás mellett a Család- és gyártörténeti kiállításon is találkozhat a közönség a műtárgyak kedves üzeneteivel.

Hirdetés