Másfél-két évvel később épülhet meg a Thyssenkrupp pécsi gyára

Hirdetés

A tervek szerint eredetileg már 2021-ben felépült volna, azonban ehhez képest másfél-két évvel később készülhet el a Thyssenkrupp német motoralkatrészeket gyártó cég üzeme. Az autóipari kilátások bizonytalanságával magyarázta a halasztást az autóipari vállalat – értesült a Forbes.

Mint írja a lap, a vállalat azt tervezte, hogy már 2021-re elkészül az új pécsi üzem, ahol motorkomponenseket, elektromos motorokhoz gyártanának alkatrészeket hibrid és elektromos meghajtású járművekhez.

2019-es látványterv, így nézne majd ki a pécsi gyártóüzem

A legfrissebb, 2020. áprilisi Forbes beruházási lista kapcsán kereste meg a lap a Thyssenkruppot, mint kiderült, akkor még arról tájékoztatták őket, hogy előkészítési fázisban van a projekt, de a koronavírus miatt egyelőre nem tudnak részletesebb információkat közölni.

Végül június 16-án arról értesítették a Forbes-t, hogy elhalasztják az építkezést.

A lap azt írja, a Thyssenkrupp a járványhelyzet, valamint az autóipari piac bizonytalanságai, például a vevők projektjeinek eltolása miatt döntött a beruházás újraértékelése, a másfél-kétéves halasztás mellett, azonban hangsúlyozták hosszú távú elköteleződésüket. Ezt mutatja, hogy már most növelnék a rendelkezésére álló földterületet.

Frissítés: a pécsi önkormányzat közleményt juttatott el lapunkhoz a Thyssenkrupp gyártóüzemének későbbi felépüléséről:

[su_quote]Mint ismert, a Thyssenkrupp tervei szerint 2021-ben indította volna el pécsi, motorkomponenseket gyártó üzemét. Az autóipar múlt évi visszaesése, majd a koronavírus okozta általános gazdasági visszaesés nem kímélte az ágazatot. A nagymúltú német vállalatnak is újra kellett értékelnie a fejlesztés ütemét. Pécs önkormányzata az elmúlt időszakban mindent megtett annak érdekében, hogy a városban tervezett beruházások a nehézségek ellenére is megvalósuljanak, és ezen belül is kiemelt projektként kezeli a Thyssenkrupp fejlesztését.

A vállalat és a város vezetése több körben egyeztetett, jó néhány tárgyaláson képviseltük a pécsiek érdekeit. Ezek eredménye, hogy bár másfél-két éves késéssel, de sikerült Pécsen tartani a beruházást és a Thyssenkrupp hosszú távon is számol a pécsi fejlesztéssel. Ezt jelzi a vállalat beruházási terület növelésével kapcsolatos igénye is.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata[/su_quote]

Nemrég írtuk meg egyébként, hogy kialakították a vállalat új gyárához az infrastruktúrát Pécs ipari parkjában, már az út- és közmű-, valamint a parkolóépítés is megtörtént a területen.

Az infrastruktúra már adott (A kép forrása: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Tavaly azt is megírtuk, hogy a pécsi Déli Ipari Parkban felépülő, autóipari, motoralkatrészeket gyártó Thyssenkrupp-üzem több mint 17 milliárdos beruházással valósul meg, 200 új munkahelyet teremt, de további bővítésekre is van esély.
A Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetője, Marc de Bastos Eckstein továbbá azt is elárulta korábban lapunknak, miért Pécset választotta a német világcég, a cikk itt olvasható.

További részletek ide kattintva érhetők el.

Hirdetés