13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút NőMinden a gyermekes családokról szól majd Pécsen nőnapon

Minden a gyermekes családokról szól majd Pécsen nőnapon

A Pécsimami Közhasznú Egyesület hagyománnyá vált rendezvénye nagy segítséget nyújt a családoknak: a tavaszi baba- és gyerekholmibörze mellett ingyenes játszóház és tanácsadások várják az érdeklődőket. 

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a nőnapi rendezvényen adják át „Az év női példaképe” díjat a közönségszavazás és a szakmai zsűri döntése alapján kiválasztott két édesanyának. A jelöltekről itt olvashattok bővebben.

Emellett a börzén több mint 300 méternyi tavaszi baba- és gyerekholmiból, játékból válogathatnak a szülők. Amíg ők vásárolnak, nézelődnek, a piciket ingyenes játszóház várja: ugrálóvár, trambulin, óriás építőkocka, Duplo játszóház, nőnapi kézműves foglalkozás, Maci kórház és Gyurmavilág játszóház.

Hasznos és ingyenes tanácsadások is lesznek a felnőtteknek, itt a kormányhivatal, a Magyar Államkincstár és a Területi Szociális Központok munkatársaitól is lehet kérdezni csok, táppénz, csed, gyed, csp, gyes, gyet, babakötvény, szociális ellátások témájában.

Jótékony célú adománygyűjtést is szerveznek a nőnapi eseményen: a Vöröskereszt standjánál bárki leadhatja a kinőtt, megunt, de jó állapotú ruháit, amit rászoruló családokhoz juttatnak el.

A programot március 8-án 15.00 és 18.00 között rendezik meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban (Pécs, Veress E. u. 10.), a belépés és a programok ingyenesek.

Bővebb információért kattints ide.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő