20 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapAbszolút PécsNemzetközi konferenciával indul idén a pécsi tanuló fesztivál

Nemzetközi konferenciával indul idén a pécsi tanuló fesztivál

A Pécsi Napok keretében rendezi meg a Nevelők Háza Egyesület a Pécsi Tanuló Város Fesztivált, mely már az ötödik alkalom lesz! Idén is remek szakmai rendezvényekkel, előadásokkal, és színes programokkal készülnek a szervezők, a várva várt esemény pedig egy izgalmas nemzetközi konferenciával startol a nulladik napon, szeptember 23-án.

Már ötödik éve annak, hogy Pécsett számos szervezet és intézmény fog össze azért, hogy a hagyományos Pécsi Napok részeként egy olyan rendhagyó fesztivált szervezzen, amelyben a tanulásé a főszerep, és amelynek keretében a tanulás az örömteli felfedezés, a megismerés és a kíváncsiság kifejezésévé válhat.

A 2017 óta – Pécs ekkor vehette át az UNESCO Globális Tanuló Város Díját – minden évben megrendezett fesztivál természetesen idén sem marad el, sőt elég nagy dobásnak ígérkezik.

3 nap, 14 helyszín,47 szervezet, 102 program, 5 témakör

Az idei fesztiválra szeptember 23-tól 25-ig kerül sor, a szakmai rendezvények, előadások és egyéb programok főként a belvárosban, a Széchenyi téren, a fesztivált koordináló Civil Közösségek Házában zajlanak majd. Öt témakör köré épül az esemény:

  • Pécs és Baranya értékei – Közösségek, kultúra és értékek kapcsolata
  • A fenntarthatóság tanulása – Környezet, település és közösség kapcsolata
  • Tanuló szervezet és szervezeti tanulás – Munka, teljesítmény és képességek kapcsolata
  • Intergenerációs és interkulturális együttműködések tanulása a sérülékeny társadalmi csoportok irányában – Önkéntesség, befogadás és segítség kapcsolata
  • A tanulás tanulása egyén és közösség összefüggésében, a koronavírus-pandémia idején – Tanár, tanuló és közösség kapcsolata

Újdonság! A nulladik napot, így az izgalmas programsort egy nemzetközi konferencia indítja, melynek előadásait online hallgathatják meg az érdeklődők. A konferencia témája a városi fejlesztések, melyek kreatív, okos, inkluzív dimenzióit, lehetőségeit mutatják be a tanuló városok és régiók szakértői. Az eseményen jelen lesz és köszöntőt mond Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere és Tarrósy István, a Pécsi Tudományegyetem külügyi igazgatója.

Az V. Pécsi Tanuló Város Fesztivál témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők. A rendezvényt kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint zenei előadások, divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé.

A fesztivál összes program ITT böngészhető végig.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő