Két pert vesztett a Zsolnay szír tulajdonosa

Két helyreigazítási pert indított lapunk, a PécsMa.hu hírportál ellen a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosa. A nemrég megszületett másodfokú ítélet értelmében azonban a Pécsi Ítélőtábla elutasította Bachar Najariék ez irányú keresetét.

A PécsMa.hu hírportálon április 28-án közöltük a Lopják a Zsolnayt? című cikkünket, majd egy napra rá a Botrány a Zsolnayban: a kisrészvényesek is Bachar Najari ellen című anyagot. A két megjelent cikket kifogásolva helyreigazítási kérelmet nyújtott be a bíróságon a gyár ügyvédje.

Dr. Tóth Sándor, a Pécsi Ítélőtábla sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a két említett cikkel kapcsolatos sajtóhelyreigazítási perben az elsőfokon eljáró Pécsi Törvényszék június 3-án kötelezte lapunkat – mint alperest – a helyreigazítás közzétételére.

A Pécsi Ítélőtábla azonban – mint másodfokú bíróság – mindkét ügyben megváltoztatta a törvényszék ítéletét, és elutasította a kereseteket.

Tóth Sándor közlése szerint az ítélőtábla megállapította, hogy a Zsolnay közgyűlésén történtekről megjelent cikk tartalma miatt a felperes Zsolnay Zrt. nem rendelkezik úgynevezett kereshetőségi joggal, ezért nem jogosult a helyreigazítás érvényesítésére.

A másik cikk pedig az ítélőtábla szerint nem sérti a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-t. A hatóság döntése értelmében tehát a gyár mindkét keresetét elutasította a másodfokú bíróság.

Hirdetés