Nem maradunk programok nélkül a húsvét előtti hétvégén, hiszen széles kínálatból választhatunk, tökéletes alkalom az ünnepi hangolódásra. Íme néhány, amire biztosan megéri kilátogatni.

Ne feledjük, hogy még javában tart a csillagászati hét, filmvetítéssel, izgalmas előadásokkal!

Március 21-én nyuszit hajtogathatnak a kicsik, a Pécsi Origami Kör húsvéti nyitott foglalkozásán a Melinda Közösségi Házban (Melinda Park).

Húsvétváró kézműves játszóházba várják a gyerekeket március 23-án 15–17 óráig a Herkules műhelyben, ahol színes gyapjúból vizes technikával gyúrhatnak húsvéti díszeket Vata Enikővel. A játszóházban pedig társasjátékokkal múlathatják az időt. További részletek itt.

A Patacsi Művelődési Házban három rendezvénnyel készülnek kicsiknek és nagyoknak, március 23-án 9–12 óra között játékos feladatokkal, kézműves foglalkozással hangolódhatnak, majd gyümölcsoltó workshopot tartanak Lantos Tamás gyümölcsész, szociológus, agrármérnök előadását követően. Március 26-án 17.00–19.00 A ravasz rokon című bábszínházi előadás után a gyerekek részt vehetnek csokitojás-kereső játékban.

És, hogy a felnőttek se unatkozzanak, A kortárs irodalom és a kortalan zene találkozása a Cella Septichora 1600 éves falai között címmel Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estjén élvezhetjük a két műfaj találkozását március 23-án 19 órai kezdettel.
A program részletes leírása ide kattintva érhető el.

Túrázhatunk is a kellemes időben szombaton, a Remeteréttől a Sós-hegyi kilátóhoz, a Csipiszke túrán. A PKK Uránvárosi Művelődési Ház szervezésében tavasszal újraindul óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló természetjáró családi program részeként. A program regisztrációhoz kötött, részletek itt.

Jövő szerdán (március 27.) húsvétváró foglalkozásra várják az alkotni vágyó gyerekeket és szüleiket. Tojást festhetnek, írókázhatnak és egyéb húsvéti díszeket is készíthetnek az Apáczai Művelődési Házban.

Csütörtökön gyermektáncházra várnak minden érdeklődőt a Kodály Zoltán Művelődési Házba, de lesz kézműves foglalkozás, tojásfestés, szabadtéri játékok. A program regisztrációhoz kötött.

Nagyszombaton, azaz március 30-án római öltözetben és katonai felszerelésben fotózkodhatunk a Cella Septichora Látogatóközpontban, sőt, egy légiós katona teljes felszerelését is magunkra ölthetjük. VR-szemüvegek segítségével a 4. századba repülhetünk vissza, vagy akár korabeli társasjátékokat is kipróbálhatunk.

Aki pedig a húsvétra készülne, az egész napos kézműves foglalkozáson vehet részt, ahol a pogány rómaiak tavaszváró ünnepe és a keresztény húsvét ihlette emlékeket készíthet, többek között mozaikokat és tojásdíszeket – írta a látogatóközpont közleményében. A teljes program listája pedig ide kattintva olvasható.

Hirdetés