Meglepetés: Tóth Bertalan helyett Mellár Tamást indítja az MSZP

Az MSZP ezzel a lépéssel a DK-tól kapott két körzetében elméletileg független jelölteket indít, így saját párttagjaik feladták Baranya megyét. 

Baranyában négy választókerület közül az MSZP és DK megállapodás értelmében a DK a pécsi és komlói, azaz a baranyai 2-es körzetet és a mohácsi körzetet kapta meg, míg az MSZP a pécsi 1-es és a szigetvári körzetet tudhatta magáénak.

Mint ismert, a DK Mohácson egy olyan jelölttel indul, akinek a nevét a saját párttársa sem tudta, míg Pécsen és Komlón, Szakács László MSZP-s frakcióvezető-helyettes körzetében az interjút nem vállaló, alig ismert Nagy Ferenc lehet az induló.

Az is kiderült, hogy a megyei közgyűlésben az MSZP-t képviselő Nagy Attila, Sellye polgármestere, akit négy éve indítottak közösen a szocialisták a DK-val (és más ellenzékiekkel), nem vállalja az indulást, helyette Vass Pétert indítják, Szigetvár polgármesterét. Ő függetlenként, de az MSZP és a DK támogatásával menne neki a tavaszi választásnak.

A keddi pécsi kampánynyitón azonban az MSZP a pécsi 1-es körzetét is átadta egy olyan független jelöltnek, aki a Jobbikot is szeretné maga mögött tudni, bár a Jobbik ezt már cáfolta. Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető ugyanis bejelentette, hogy az ő helyén Mellár Tamás indulhat el képviselőjelöltként.

Érdekesség, hogy Szakács László néhány napja még határozottan tagadta, hogy Tóth helye megingott volna.

 

Hirdetés