Meglepetés: Tóth Bertalan helyett Mellár Tamást indítja az MSZP

Az MSZP ezzel a lépéssel a DK-tól kapott két körzetében elméletileg független jelölteket indít, így saját párttagjaik feladták Baranya megyét. 

Baranyában négy választókerület közül az MSZP és DK megállapodás értelmében a DK a pécsi és komlói, azaz a baranyai 2-es körzetet és a mohácsi körzetet kapta meg, míg az MSZP a pécsi 1-es és a szigetvári körzetet tudhatta magáénak.

Mint ismert, a DK Mohácson egy olyan jelölttel indul, akinek a nevét a saját párttársa sem tudta, míg Pécsen és Komlón, Szakács László MSZP-s frakcióvezető-helyettes körzetében az interjút nem vállaló, alig ismert Nagy Ferenc lehet az induló.

Az is kiderült, hogy a megyei közgyűlésben az MSZP-t képviselő Nagy Attila, Sellye polgármestere, akit négy éve indítottak közösen a szocialisták a DK-val (és más ellenzékiekkel), nem vállalja az indulást, helyette Vass Pétert indítják, Szigetvár polgármesterét. Ő függetlenként, de az MSZP és a DK támogatásával menne neki a tavaszi választásnak.

A keddi pécsi kampánynyitón azonban az MSZP a pécsi 1-es körzetét is átadta egy olyan független jelöltnek, aki a Jobbikot is szeretné maga mögött tudni, bár a Jobbik ezt már cáfolta. Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető ugyanis bejelentette, hogy az ő helyén Mellár Tamás indulhat el képviselőjelöltként.

Érdekesség, hogy Szakács László néhány napja még határozottan tagadta, hogy Tóth helye megingott volna.

 

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Meglepetés Pécsen!! TÓTH BERTALAN helyett MELLÁR TAMÁST indítja a választáson az MSZP. Sajnos személyesen egyik jelöltet sem ismerem így nem tudhatom,hogy milyen előnye lenne egyiknek a másik ellenében. Ettől függetlenül ugyan az a véleményem mint amit András Szekeres 3 nappal korábban írt. Annyit még hozzá tennék,hogy mivel az MSZP igencsak nagy migráns befogadó párti annak ellenére,hogy országunk MINISZTER ELNÖKE vezetésével volt egy olyan felmérése,hogy NÉMETORSZÁG elnök asszonyának túlvállalása miatt az EU tagországai közötti szétosztással csökkentené a egy milliós létszámot is meghaladó létszámot,ami ellen a városaikban élők is a nem is kevés fiatal nők és asszonyaik erőszakos nemi erőszakok áldozatai lettek,és e miatt csökkentenék a befogadottak létszámát.

Comments are closed.