19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsSok boldog pillanatban volt része a pécsieknek a Zsolnay Kertben

Sok boldog pillanatban volt része a pécsieknek a Zsolnay Kertben

A járványhelyzet ellenére is több mint 4100 látogatóval zárult a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay-negyedben című projektje, melynek keretében 266 ingyenes közösségépítő programot szerveztek a pécsiek legnagyobb örömére – számolt be róla a ZSÖK.

Még 2019 októberében indította el a Zsolnay Örökségkezelő a programsorozatot, amelyen új szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon, klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken szólították meg a pécsieket, új közösségekbe vezetve őket.

A programok között szerepeltek ismeretterjesztő előadások zenehallgatásról, a Zsolnay családról és Pécs történetéről. A babák zenés, a családok pedig különféle foglalkozásokon vehettek részt, ahol a klasszikus játékok (legó, dupló, társasok) mellett a legmodernebb tudományos Lux, vagy BBC micro:bit készleteket is kipróbálhatták az ÉlményMűhelyben. Az alkotókedvűek hímes tojást díszítettek, majd digitalizálták is az utókornak, de sikerrel zajlottak a kézimunka-, gyöngyfűző-, origami- és kerámiaklubok, -szakkörök is.

Sőt, az idősebbek a szenior programok alkalmával fiatalosan táncra is perdültek.

A programok hamar közkedveltek lettek, sokan vissza-visszajártak, aktív klubélet alakult ki a rendszeres foglalkozásoknak köszönhetően. A Herkules Műhely a Zsolnay-negyed közösségi színterévé vált: valódi kapcsolatok születtek és mélyültek el.

Sajnos egy jó időre közbeszólt a koronavírus-járvány, de a korlátozások feloldásával 2021 júniusától újraindultak a rendezvények, viszont az érdeklődés a látogatók óvatossága miatt visszafogottabb volt a korábbiakhoz képest – derül ki a ZSÖK közleményéből.

A projekt keretében végül 264 kisebb közösségi programot és két nagy rendezvényt szervezett a ZSÖK, melyeken összesen 4116 fő vett részt.
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő