Textilcímke: így lehet a kötelezőt kereskedelmi előnnyé változtatni

Hirdetés

Egy ruhadarabon található textilcímke számos nagyon hasznos és fontos információt tartalmazhat. Ugyanakkor ez egyúttal egy lehetőség is arra, hogy kereskedelmi előnnyé változtassuk ezt a kötelező elemet. Nem kell, hogy csak a tisztítási utasítások, az anyagösszetétel vagy a méret miatt legyen érdekes. Lássuk, mit érdemes tudni minderről. Bővebben: Textilcímke: így lehet a kötelezőt kereskedelmi előnnyé változtatni

Kötelező-e a textilcímke?

Az Európai Unióban az 1007/2011/EU sorszámú EU-s rendelet szabályozza mindazt, ami kötelező a textilcímke kapcsán. Az alábbi információknak például mindenképp rajta kell szerepelnie:

  • A termék neve
  • Gyártó neve vagy védjegye
  • Szálösszetétel
  • Fel kell tünteni, ha nem csak textilanyagot tartalmaz a termék
  • Bizonyos esetekben az importőrt is szerepeltetni kell a textilcímkén

Ahhoz, hogy a termék teljes időtartama alatt olvasható maradhasson a felülete, igen jó minőségű alapanyag, valamint egy jó minőségű címkenyomtató is kelleni fog, mely elhelyezi rajta az információkat. Ha ezekre nem figyelünk a gyártás során, akkor hamar lekophat a nyomtatás. Köszönhetően a mosószereknek, öblítőknek és vízlágyítóknak, valamint a magas hőmérsékleteknek, ami a szárítás és a vasalás alkalmával érik a textilcímkét.

Akkor beszélhetünk kellően jó minőségről, ha az információk még a termék életciklusának végén is jól leolvashatóak maradnak.

Milyen előnyei vannak egy textilcímkének?

A már említett EU szabályozásnak mindenképp meg kell felelni. Ez ugyanakkor még nem számít előnynek, ez csak azt biztosítja, hogy a mulasztás miatt ne legyünk jogilag támadhatóak. 

Emellett viszont akár kereskedelmi előnyei is lehetnek ennek az elsőre igen aprónak tűnő felületnek. Ha például egyedi designt készítünk, akkor az segíthet kialakítani a márkaidentitást. Támogatja a márkaépítést azáltal, hogy a textilcímkéről azonnal felismerhetővé válik a termék gyártója. Ezáltal versenyelőnyhöz juthatunk, fellendíthetjük az eladásokat.

Az EU-n belül egyre fontosabb a termékek nyomonkövethetősége is, melyet szintén segíthet egy textilcímke, mivel a ruhadarab eredete, a gyártója könnyen beazonosíthatóvá válik.

Mindezek mellett a fogyasztói élményt is javíthatják azok a felhasználói utasítások, melyeket rányomtattunk. Sokkal tovább lesz tökéletes állapotú egy megfelelően mosott és ápolt ruhadarab. Ez pedig újabb pozitív élményt jelent a vásárlók számára, ami megmutatkozik az ügyfélvisszajelzések számában és minőségében éppúgy, mint az újravásárlások számában.

Ezek kihagyhatatlan kereskedelmi előnyök!

A fentiekből látható, hogy mennyi előnye van egy jól elkészített textilcímkének. Mivel kötelező használni a jogszabályi megfelelés miatt, így érdemes belőle a lehető legtöbbet kihozni. Ne érjük be a kötelező elemekkel!

Válasszunk jó minőségű alapanyagot, és megfelelően tartós nyomtatási technológiát. Egy jól megtervezett és elkészített textilcímkével maximálisan kihasználhatjuk a fenti előnyöket.

(x)

Hirdetés