9 dolog, amit ne hagyj ki decemberben!

Kétségkívül az egyik legmozgalmasabb hónap az évben a december. Ahogy kilépünk az ajtón, ezernyi a teendő, és csak úgy záporoznak a jobbnál jobb programok. Ahogy minden hónapban, most is segítünk megtalálni a legjobb eseményeket, szubjektíven, a teljesség igénye nélkül!

hirdetés
Uránia Mozi

Tegyél jót, adományozz karácsonyra

Adventkor, az elcsendesedés időszakában az ajándékozás is nagyobb szerepet kap, azonban vannak olyan családok, pici gyerekek, akiknek nem adatik meg az ajándékozás öröme. Ahogy minden évben, idén is számos mozgalom indul annak érdekében, hogy a rászoruló pécsi gyerekek karácsonyfája alá kerüljön meglepetés. ITT gyűjtöttük össze, hogy hol adakozhatunk Pécsen.

Igyál egy forralt bort az adventi vásáron

Idén már november 30-án megnyitott a VIII. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár Pécs főterén: vagyis felhangzott az első karácsonyi dallam, meggyúltak a fények a mindenki karácsonyfáján és a kellemes forralt bor és kürtőskalács aromájába burkolózott a Széchenyi tér. Venni egy forralt bort, és tenni egy sétát az árusok közt, a pécsi advent egy kihagyhatatlan programja. De nemcsak a Széchenyi téren, hanem a pécsi vásárcsarnokban is lesz kézműves és kistermelői vásár, méghozzá december 16-án.

„Öltöztesd fel” a pécsi tv-tornyot

Mint tudjuk, tavaly az országban egyedülálló „fényruhát” kapott a pécsi tv-torony, azóta minden nap láthatjuk, ahogy sötétedés után a különböző színekben és színkombinációkban pompázik a város felett. Karácsony közeledtével egy különleges lehetőséggel élhetünk, ugyanis bárki szavazhat a „Gyertyaláng”, „Karácsony aranya”, „Ünnepi koszorú” és „Zöld fenyő” színösszeállításokra. A szavazásról bővebben ITT írtunk!

Fuss egy facsemetéért cserébe

A Fuss a Fákért hagyományteremtő futás a globális felmelegedésre, és az egészséges életmódra hivatott felhívni a figyelmet. December 31-én a Tüskésréti tónál, 20,19 euró nevezési díjért cserébe futhatunk 2019 métert, vagy a profik 20,19 kilométert. Ami a legfontosabb: minden célba érkező facsemetét kap. Az előnevelt facsemete elvihető saját használatra vagy felajánlható a környezetvédelem támogatására. Még több infót ITT találunk.

Kapcsolódj ki a barátnőkkel az adventi hajtásban

Ha már most stresszes ünnepi lázban égsz, mert valami tényleg személyessel szeretnéd meglepni szeretteid, vagy csak simán kikapcsolódnál, akkor a legjobb dolog, amit tehetsz: elmész a barátnőkkel, barátokkal egy karácsonyi tanfolyamra. Csokorba szedtünk jó néhányat a teljesség igénye nélkül, IDE kattintva böngészhetsz a workshopok között!

Túrázz a Mikulással

A Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében idén újra lesz Mikulástúra december 8-án. A gyalogtúra a téli Mecsek szépségeit szeretné megmutatni, ami során még az is lehet, hogy a Mikulással is összefuthatunk! Részletek IDE kattintva.

„Botorkálj” éjszaka a sírkamrák közt

Azt bizonyára minden pécsi tudja, hogy a Cella Septichora Látogatóközpontban ókeresztény sírépítmények tucatnyi föld alatti sírkamrája tekinthető meg, amelyek 1600 évig pihentek a felszín alatt. Nemrég különleges, misztikus élmény keretében is megtekinthető a világörökség részének nyilvánított látnivaló: fejlámpás séta indul a kivilágítatlan ókori sírkamrák sejtelmes labirintusában december 7-én és 14-én 17.00-kor. Esemény ITT!

Integess a malacszárnyon suhanó 2018-as évnek

Idén ismét évbúcsúztató Szárnyas Malac-napra invitálják a pécsi családokat a Bóbita Bábszínházba december 29-én, szombaton! Lesz többek között bábelőadás, csecsemőszínházi előadás és bábkészítő foglalkozás is egészen délelőtt 10 órától. Még több információt IDE kattintva találunk.

+1 tegyél félre mindent, és pihenj egy kicsit

Tudjuk, nehéz a nagy hajtásban lazítani, de szakíts egy kis időt magadra, vedd elő a Reszkessetek Betörőket és kuckózz be egy meleg teával, vagy vedd nyakadba a várost a barátnőkkel. Hidd el, megéri!

Hirdetés