Milyen színű legyen az ünnepek alatt a tv-torony? Szavazz!

Tavaly augusztusban kapott új, az országban egyedülálló, modern és nem utolsósorban gazdaságos „fényruhát” a pécsi tv-torony, azóta minden nap láthatjuk, ahogy sötétedés után a különböző színekben és színkombinációkban pompázik a város felett. Karácsony közeledtével pedig egy különleges lehetőséggel élhetnek azok a pécsiek, akik szeretnének részt venni a tv-torony díszkivilágításának ünnepi színösszeállításában!

hirdetés

December 24-én, 25-én és 26-án ugyanis a megújult Pécs TV honlapján indított szavazás eredményének megfelelően „öltöztetik fel” ünnepi díszbe a tornyot.

ITT LEHET SZAVAZNI: KLIKK!

A rendhagyó kezdeményezés kapcsán Páva Zsolt, Pécs polgármestere lapunknak elmondta, hogy a pécsiek négy színkombináció közül választhatják ki a számukra kedves ünnepi díszkivilágítást. A kivilágítások fantázianevei: „Gyertyaláng”, „Karácsony aranya”, „Ünnepi koszorú” és „Zöld fenyő”.

Minden este gyönyörködhetünk a kivilágított tv-toronyban

– Mindenkit arra biztatok, hogy szavazzon december 3. és 13. között. Meg kell említenem, hogy a láthatóság függ az olyan időjárási viszonyoktól, mint például a köd, de szívből reméljük, hogy minél több alkalommal gyönyörködhetünk a pécsiek által választott, ünnepi színekben játszó torony látványában – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy december 6-án, Mikulás napján a tv-torony teli piros színű lesz, december 31-én, Szilveszterkor pedig nemzeti színű. Érdekesség – folytatta –, hogy a tornyon az év folyamán 34 esetben láthattak a pécsiek egyedi fényösszeállításokat. A kivilágítások 17.00-kor indulnak.