Ha már most stresszes ünnepi lázban égsz, mert valami tényleg személyessel szeretnéd meglepni szeretteid, vagy csak simán kikapcsolódnál, akkor a legjobb dolog, amit tehetsz: elmész a barátnőkkel, barátokkal egy karácsonyi tanfolyamra. Csokorba szedtünk jó néhányat a teljesség igénye nélkül.

hirdetés
Uránia Mozi
Természetes fürdősókészítő workshop

Az Ökoklub keretén belül december 6-án Hudson Szandra, a NaturaConTe tulajdonosa mutat egyszerű, természetes alapanyagokból megvalósítható recepteket – ez alkalommal a fürdés lesz a középpontban. Az ökotudatosság jegyében minden résztvevőt arra kérnek a szervezők, hogy hozzanak magukkal kiürült tégelyt, amiben a foglalkozáson készített fürdősót haza tudják vinni. A részvétel a ingyenes, de a Hurcibaba babahordozó klub ideje alatt zajlik az esemény, aminek belépődíja háromszáz forint. Részleteket itt találunk!

Hol? 7624 Pécs, Szent István tér 17. (Civil Közösségek Háza)
Mikor? December 6., csütörtök 10.30–11.00


Neszesszerkészítő workshop

A Csipetkék szervezésében, idén utoljára készíthetünk neszesszereket Drávainé Németh Eszter vezetésével. A másfél órás mini-tanfolyam keretében csodaszép, saját kezűleg készített neszesszereket varrhatunk, amik saját használatra vagy akár karácsonyi ajándéknak is tökéletesek. Részletek és jelentkezés itt.

Hol? 7624 Pécs, Hungária u. 47.
Mikor? December 7., péntek 16.30–18.00


Textil-, karácsonyidísz-készítő workshop

A Ruczek Zsófi Textile Design jóvoltából, ha még nincs karácsonyi díszünk, egy csajos program keretében december 7-én erre is sort keríthetünk! Rengeteg színű és mintájú anyag és szalag áll majd rendelkezésre a workshop alatt a Design Patikában, amit felhasználva – szakszerű utasítások mellett – különböző mintákban tudunk díszeket elkészíteni. A tanfolyamra itt tudunk jelentkezni!

Hol? Pécs, 7621, Munkácsy Mihály utca 2.
Mikor? December 7., péntek 16.30–18.30


Betonkaspófestő workshop

A P’Artisan art, design & co-space és a dAncsi műhely fog össze újra három óra erejéig. A workshopon előre elkészített beton kaspóra festhetünk pingvin- vagy pandafigurákat akrilfestékkel, sablon segítségével. A kimondottan felnőtteknek ajánlott műhelyfoglalkozás egy igazi karácsonyi, kedd esti kikapcsolódás barátnőkkel. Részletek itt!

Hol? 7621 Pécs, Széchenyi tér 15.
Mikor? December 11., kedd 17.00–20.00


Karácsonyi ajtókopogtató- és díszkészítő workshop

A My Baby Hug „Anya szabadlábon” projektjének legújabb tanfolyamán, a családtól megszabadulva kapcsolódhatnak ki az édesanyák. A szigorúan gyerekek nélkül zajló foglalkozáson szépséges alapanyagokból, jó társaságban készülődhetünk a karácsonyra, ami tökéletes „én-idő” az anyáknak! Előzetesen ezen az oldalon tudunk jelentkezni.

Hol? 7624 Pécs, Édesanyák útja 4.
Mikor? December 13., csütörtök 18.00–20.00


„Chill” karkötőkészítő workshop

A Millaas Fashion és Chillearrings szervezésében készíthetünk személyre szóló karkötőket ajándékba, az általunk megtervezett, kiválasztott gyöngyökből, színekből, „charmokkal”, folyamatos tervezői útmutatás mellett. Az esemény alatt karácsonyi buli is lesz, úgyhogy a finom süteményekből és forralt borból is feltankolhatunk! A workshop eseményét ide kattintva találjuk!

Hol? 7621 Pécs, Szent István tér 3.
Mikor? December 14., péntek 16.00


Vegán süteménykészítő workshop

Ha inkább olyan dolgot készítenénk, amit meg is lehet enni, akkor a Natúr Ételbár decemberi workshopján a helyünk, ahol nyers, vegán desszerteket készíthetünk karácsonyi hangulatot idéző összetevők, így a citrom, szegfűszeg, dió, mák, kókusz és fahéj felhasználásával. Az elkészített édességek természetesen mind tej-, glutén-, cukor- és adalékanyag mentesek. Még több infó itt!

Hol? 7625 Pécs, Hunyadi út 20.
Mikor? December 15., szombat, 15.00–18.00


Natúr szappankészítő workshop

Végül, de nem utolsósorban a HappySkin szervezésében, egy hangulatos szappankészítő workshopon vehetünk részt a karácsonyi hajtás kellős közepén. A tanfolyam során natúr, egészségtudatos szappanok készülnek, tökéletes személyes ajándékok a fa alá, nem mellesleg pedig remek alkalom arra, hogy megálljunk egy picit és élvezzük a karácsony hangulatát és az alkotás örömét. Részletek itt!

Hol? 7634 Pécs, Minda utca 10.
Mikor? December 16. 13.00–16.00


Az összegyűjtött programok mind regisztrációhoz kötöttek, és részvételi díj fejében tudunk részt venni rajtuk!