A tökéletes téli program: irány a Pécsi Galériák!

A múzeum közösségi oldalán osztotta meg, milyen kiállítások és események várják a pécsieket most és a következő két hónapban. Mi pedig ajánljuk hozzá a programokról írt cikkeinket kísérőként és kedvcsinálóként!

Január 14-ig látogatható a Zsolnay-negyed m21 Galériában a Hiány és emlékezet – Breuer Marcell emlékkiállítás, melyen a híres pécsi építész legismertebb épületeinek makettjei, tervrajzai és fotódokumentumai mellett kölcsönzött műtárgyakat, dokumentumokat és bútordarabokat is megtekinthetünk.

Emellett a tárlathoz kapcsolódó konferenciára is várják még a regisztrációkat. Iskolás csoportoknak szól továbbá a Kortárs Junior múzeumpedagógiai program, melynek középpontjában szintén a Breuer Marcell emlékkiállítás áll.

December 16-ig látogatható az Új képek: Valkó László festőművész kiállítása a Pécsi Galériában. A Munkácsy-díjas alkotó új képei részben új korszakot jelentenek az életműben.

A Művészetek és Irodalom Házában két ingyenes kiállítás is megtekinthető:

A Martyn Ferenc Galériában december 15-ig láthatjuk Stépán Virág az ukrajnai háború mindennapjait sajátos szemszögből bemutató fotókiállítását Amikor a rendkívüli válik hétköznapivá címmel. Kihagyhatatlan program!

Végül, de nem utolsósorban január 5-ig látogatható a Dunyha Tomorrow – Kiss Adrián képzőművész kiállítása a Játéktérben. Kiss legújabb, egész teret betöltő installációjának fő motívuma egy ágyneműszerű tárgy, a korábbi kiállításain fel-feltűnő dunyha, amely ezúttal egy teljes környezet szerkezetét határozza meg.

Bővebben itt lehet olvasni a Pécsi Galériák eseményeiről:

Hirdetés