Új, hiánypótló képzés és virtuális valóság a PTE-n

Hirdetés

Már az idei felvételi eljárásban, tehát 2019. február 15-ig lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) szeptemberben induló műszaki felsőoktatási szakképzésére. A kar nyílt napján, február 1-jén mindenki megismerkedhet az új képzés előnyeivel, de más különleges programok is várják a fiatalokat, így például az első huszonöt jelentkező lehetőséget kap arra, hogy virtuális valóságban építkezzenek, valamint műszaki különlegességeket alkossanak.

A PTE MIK új képzése a régióban egyedülálló, hiszen az egyetlen műszaki felsőfokú oklevelet adó szakképzés. Ráadásul a képzésben teljesített kreditek specializációtól függően közel fele akkreditálható a megfelelő alapképzésbe, vagyis kiváló kiindulási alapot jelenthet egy későbbi egyetemi diploma megszerzéséhez.

Az újdonsággal kapcsolatban Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánja elmondta: „A Műszaki FOKSZ kifejezetten friss, flexibilis struktúrájú képzés. Két év alatt megszerezhető felsőfokú végzettséget jelent, melyből egy teljes félév a munkaerőpiaci partnernél zajlik, és beszámított szakmai gyakorlatot biztosít. Olyan szakembereket ad majd a piacnak, akik hidat teremtenek a szakmunka és a mérnöki munka között. Célunk a munkaadói igényekre alapozott gyakorlati szaktudással bíró szakemberek képzése, akik hatékonyan képesek támogatni a vállalatoknál és intézményeknél dolgozó mérnökök, döntéshozók munkáját” – mondta a kar első embere.

A képzés valamennyi előnyéről hallhatnak majd információkat az érdeklődők február 1-jén, pénteken, a kar Boszorkány úti épületegyüttesében tartandó nyílt napon, de nem csak  ezért lesz érdemes a rendezvényre ellátogatni. Egy olyan különlegességgel is készülnek a szervezők, ami a kor technikai vívmányait felhasználva egészen futurisztikus lehetőséget hordoz magában. Egy virtuális valóságban tudnak ugyanis a fiatalok építkezni, valamint műszaki különlegességeket alkotni – de csak a legélelmesebbek, mivel az első huszonöt, erre a programra regisztráló jelentkező tud majd élni a lehetőséggel! Izgalmasnak ígérkezik még a „műszaki pályán is meNŐK vagyunk” elnevezésű workshop, ahol az érdeklődők megtudhatják, miért érdemes nőként elindulni a műszaki világ felé.

A nyílt nap részletes programja és a regisztráció itt érhető el.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét