16 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapAbszolút NőmeNőkHangold nyárra a táskád is!

Hangold nyárra a táskád is!

A női táska rejtelmeiről legendák szólnak, sokszor maguk a hölgyek is meglepődnek azon, mi minden kerül elő belőle egy-egy rendszerezés alkalmával. Nyáron nem árt egy kicsit átgondolni a kézitatyó tartalmát és beletenni pár olyan dolgot, ami hasznos lehet számunkra a forró napokon. Összeállítottunk egy listát a legpraktikusabb kelékekkel.

1. Naptej

Korábban fejtegettük már, milyen fontos nyáron a megfelelő fényvédelem, éppen ezért jó, ha mindig van nálad egy, a bőrtípusodnak megfelelő naptej. Ezekből is létezik kisebb, utazó méret, ezért nem lesz nehéz tőle a táskád. Különösen akkor figyelj rá, hogy betárazz belőle, ha sokat fogsz a szabad ég alatt tartózkodni: ügyeket intézni, esetleg várost nézni a nyaraláson. Arról se feledkezz meg, hogy rendszeresen újra bekend vele a bőröd, hiszen az egyszeri használat nem véd meg egész napra a napfény káros hatásaitól.

leégés nap nyár
Egy kis odafigyeléssel megúszhatod a leégést

2. Fényvédő ajakír

Ajakápoló, rúzs, szájfény – mindenki mást preferál, azonban nyárra ezekből is inkább fényvédővel ellátott változatot használj (SPF felirat jelzi a csomagoláson), hiszen az ajkak bőre is érzékeny az erős napfényre. Az Abszolút Nőben egyébként itt írtunk arról, hogyan lehet tökéletesen rúzsozni, illetve mire kell ügyelni a sminkelés kapcsán a meleg évszakban.

3. Napszemüveg

A szemednek is szüksége van védelemre a napfény ellen, ráadásul egy jól megválasztott napszemüveg öltöztet. Két fontos kellék is szükséges mellé a bosszúságok elkerüléséért: legyen nálad törlőkendő, ha bepiszkolódna a lencse, valamint ne felejtsd otthon a tokot se, mert ha zárt térbe mész, vagy esetleg rád esteledik, akkor abban mehet vissza a táskádba, ahelyett, hogy kerülgetnéd, esetleg elhagynád.

napszemüveg

4. Papírlap a zsíros arcbőr ellen

Izzadni teljesen természetes, azonban arcunk ettől hamar fényes lehet, ami nem annyira szép látvány. Hogy ne kelljen naponta ezerszer púderezned, ami teljesen eltömítené a pólusokat, szerezz be speciális lapocskákat, amikkel felitathatod az arcodon felgyülemlett felesleges olajat.

5. Nedves törlőkendő

Ezt használhatod az arcodra, nyakadra, dekoltázsodra, lábadra stb., ha egy kis felfrissülésre lenne szükséged, hiszen a nagy kánikulában hamar piszkosnak és ápolatlannak érezhetjük magunkat, különösen egy rohangálós napon.

6. Púder

Azért nem árt, ha egy kompakt púdert is bedobsz a táskádba, mert napközben szükség lehet rá, hogy felfrissítsd a sminked. Létezik ezek között is fényvédős változat valamivel „táskabarátibb” a kőpúder a por változathoz képest.

púder

7. Mini dezodor

Hiába a 24/48 órás hatás, azért ez csak kevés ember számára elegendő egy igazán izzasztó napon, ezért nem árt, ha van nálad egy kis utánpótlás. A mini változat kis helyen is elfér, ezért ideális arra, hogy a táskádban hurcold magaddal.

8. Hajgumi, hajpánt

Főként, ha hosszú a hajad, hiszen ilyenkor a nagy sörény elég kényelmetlen lehet. A hajpánt pedig a rövid hajú hölgyek számára (is) praktikus. Sokaknak ismerős a helyzet, hogy mikor reggel elindulnak otthonról, még rendben van a frizkó, de délutánra már rémesen néz ki – ilyenkor lehet bevetni a hajbavalós trükköt!

copf

9. Mini parfüm

Nyáron sokan szeretik a könnyedebb, gyümölcsös illatokat, ezek jobban passzolnak a hőséghez, nem émelyítenek. Napozáshoz semmiképp se használj parfümöt, ezért ha pl. nyaralsz, akkor inkább csak este fújj magadra kedvenc illatodból. Egy testpermet is jó társad lehet a mindennapokban, ha egy kicsit feldobnád a toalettedet.

10. Víz

Talán az egyik legfontosabb, hogy soha ne indulj el otthonról víz nélkül nyáron! A kánikulában nagyon hamar kiszáradhatunk, ilyenkor legalább három liter vizet meg kell inni naponta. Minimum fél liter mindig legyen nálad, még akkor is, ha csak egy rövidebb elintéznivalód akad.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő