20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapTOPFideszes lakásmutyi 2: Olcsó lakás a Rogán-rokonnak

Fideszes lakásmutyi 2: Olcsó lakás a Rogán-rokonnak

Először bérbe vette az önkormányzati lakást, aztán – szabálytalanul – édesanyja vásárolta meg féláron: így jutott kiváló helyen lévő, ma már több tízmilliót érő ingatlanhoz Rogán Cecília rokona Pécsett. A Pécsi Stop lakásmutyis cikksorozatának második része azt mutatja be, hogyan vesztette el egy önkormányzati lakás közvagyon jellegét Pécsett a Fidesz-érában.

A cikksorozat első része arról szólt, hogy egy civilnek hazudott fideszes aktivista, sőt, többszörös ex-képviselőjelölt hogyan jutott önkormányzati lakáshoz Pécsett. Egyébként gyorsan és szabálytalanul.

Kéne egy lakás

A most bemutatott történet 2012-ben kezdődik, amikor egy fiatal pécsi nő, D. Z. önkormányzati lakás bérleti jogára vonatkozó pályázatot nyújtott be. D.Z. Rogán Antal akkori felesége, Rogán Cecília unokatestvére, anyja pedig a Páva-féle önkormányzat alkalmazásában állt abban az időben.

Ne pályázzon rá más!

2013 szeptemberében az önkormányzat pályázatot írt ki üresen álló, felújításra szoruló lakásokra – idézi fel a Pécsi Stop cikke. Sokan jelentkeztek, hiszen alacsony áron lehetett lakásokhoz jutni. A jobb ingatlanokra akár nyolc jelentkező is volt, a 30 ingatlanra összesen 183 pályázat érkezett. A lap úgy tudja: egyetlen kivétel volt, egy Váci Mihály utcai lakás, pedig az is nagyon jó helyen volt. Egyetlen jelentkező volt rá: D. Z. A fiatal nő meg is kapta a lakást, ráadásul szociális bérleti díjat állapítottak meg számára, azaz a legalacsonyabb bérleti díjat fizette. 

Mennyit engedsz a feléből?

Pár évvel később, konkrétan 2016-ban aztán úgy alakult, hogy jelezte, megvenné a lakást. Talán a véletlen, talán nem, de a lakás pont egy olyan lépcsőházban volt, ahol ez volt az egyetlen önkormányzati bérlakás, így a helyi szabályok szerint értékesíthető volt, az önkormányzat ki is jelölte eladásra. Az orvoskar közelében lévő lakást már akkor 9,3 millió forintra értékelte fel a Pécs Holding Zrt. A Rogán-rokonság végül 5,3 millióért vitte el, ma nyilván ennek a sokszorosát éri.

Anyu, vedd meg!

A hajmeresztő csattanót a történet vége tartogatja: végül nem is D.Z. vásárolta meg a lakást, hanem az önkormányzatnál dolgozó édesanyja. Ez a lap szerint teljességgel szabálytalan, hiszen a bérlakásokat a bérlő vásárolhatja meg, nem pedig a bérlő rokona.

Hogy mennyire lehetett általános ez a maffiaszerű működés a fideszes önkormányzatnál, arról csak sejtések lehetnek – zárul a cikk.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő