27 C
Pécs
hétfő, június 17, 2024
KezdőlapKorzóVarázslat fizikával és street art – ezek lesznek terítéken a héten

Varázslat fizikával és street art – ezek lesznek terítéken a héten

Előadás, amely furcsa jelenségeket mutat be, lemezbemutató koncert, gördeszka- és urban art kiállítás. Ezekre a programokra készülhetünk még a hónap hátralévő részében. A ZsÖK ajánlója.

Május 29-én, szerdán dr. Nagy Péter tart érdekes előadást Paradox fizika címmel 19 órától a Művészetek és Irodalom Háza Fülep Lajos termében.

Az előadás olyan furcsa jelenségeket mutat be, melyekben úgy tűnik, hogy nem csupán a „józan paraszti ész”, de a fizika is cserben hagy bennünket: megmagyarázhatatlannak, sőt lehetetlennek, néha egyenesen mágikusnak látszanak. Természetesen mindig csupán látszólagos ellentmondásról van szó, ezért nevezzük ezeket paradox jelenségeknek

– írták a program ismertetőjében.

A Metronóm Jazz Klub e heti vendége Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője, akinek Solo című lemezbemutató koncertjét hallgathatja meg a közönség május 30-án, 20 órakor, az E78 Koncertteremben.

További részletek ide kattintva olvashatók.

És ahogy már korábbi cikkünkben megírtuk, május végén az utcai művészeké lesz az m21 Galéria, ugyanis szeptember 22-ig neves hazai és külföldi street art művészek alkotásai költöznek be, az esemény megnyitójára május 30-án 17 órakor kerül sor.

A program részeként egy gördeszka-kiállítást is megnézhetünk majd, melyről részletesen itt írtunk.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő