Hirdetés

Újabb közvélemény-kutatást indított a pécsi városvezetés, ezúttal az önkormányzat által megkezdett pécsi adócsökkentésről.

Automata telefonhívással kereste meg a pécsieket az elmúlt időszakban Péterffy Attila. A polgármester a városlakók akkumulátor-gyárakkal kapcsolatos álláspontjára, véleményére volt kíváncsi. A helyi Fidesz és médiája összehangolt támadást indított a városvezetés ellen, amire a városvezető frakciószövetség a „Pécs pedig nem lesz savgyarmat” című közleménnyel reagált.

Pécs Jövője Frakciószövetség: Pécs pedig nem lesz savgyarmat

Nemrég újabb telefonos közvélemény-kutatás indult, Péterffy Attila ezúttal az építményadó csökkentésével elindult adócsökkentési programról kérdezte a pécsieket, amit az előző akcióhoz hasonló stílusban és tartalommal reagált le a Fidesz.

A városvezetés részéről Ruzsa Csaba alpolgármester beszélt lapunknak a témáról.

– 2011–2012-ben a pécsi fideszes városvezetés súlyos adóterhekkel sújtotta a pécsi családokat és vállalkozásokat, részben meglévő adóformák kiterjesztésével, részben újak bevezetésével. Erre szerintem minden pécsi emlékszik, ám arra, hogy akkor erről megkérdezték volna a pécsieket, arra már nem. Mi viszont más utat választottunk. Amellett, hogy évről évre törlesztjük az előző, fideszes városvezetés által ránk hagyott állami adósságot, sikeresen megkezdtük a lakosok terhein enyhítő adócsökkentési programunkat. És igen, erről egy telefonos közvélemény-kutatás során ki is kérték a pécsiek véleményét. Megértem, ha ez mind nagyon fáj a helyi Fidesznek és szövetségeseinek – foglalta össze Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

Az alpolgármester hozzátette: rendkívül fontosnak tartja, hogy a pécsiek minél szélesebb körben értesülhessenek a városvezetés eredményeiről, azaz a jó hírekről is. A jelenlegi médiakörnyezetben ugyanis erre roppant kicsi az esély. – Számunkra mindennél fontosabbak a pécsiek érdekei és véleménye – emelte ki Ruzsa Csaba. – Őszintén sajnálom, ha legalább ebben nem értünk egyet minden Pécsett jelenlévő politikai erővel, de aki nem így gondolja, annak lelke rajta. Mi továbbra is eszerint fogunk döntéseket hozni.

Ruzsa Csaba emlékeztetett arra is, hogy a pécsi vállalkozásokat is hasonlóképpen támogatja a pécsi városvezetés. Folyamatos velük a konzultáció, és ezért az olyan válságos időszakokban, mint a járvány, a lezárások ideje, valódi, hathatós segítséget tudott nyújtani számukra az önkormányzat és cégei.

Hirdetés