Beteg gyerekek gyógyulását támogatják Pécsen

Kétmillió forintot adományozott az pécsi klinika gyermekonkológiai osztályának munkáját segítő Eurakvilo Alapítványnak a PÉTÁV Kft. stratégiai partnere, a Libra Szoftver Zrt. A támogatásból orvosi műszerek, gyógyszerek beszerzését és élményprogramokat tud finanszírozni az alapítvány.

Az integrált vállalatirányítási és pénzügyi rendszereket fejlesztő Libra Szoftver Zrt. több mint egy évtizede a PÉTÁV legfontosabb partnerei közé tartozik. A vállalat szoftvere felelős a pécsi távhőcég számlázási, készletgazdálkodási, beszerzési és még számos más tevékenységének a hibátlan működéséért.

„Fontos számunkra, hogy a gazdasági súlyunknak megfelelő szerepet vállaljunk azoknak a közösségeknek a támogatásában, amelyekben tevékenykedünk. Pécs nagyon fontos helyszín számunkra, ezért ezúttal egy itt működő, kiemelten közhasznú szervezet munkáját akartuk segíteni” – nyilatkozta Faur Kálmán, a Libra Szoftver Zrt. vezérigazgatója.

A PÉTÁVval együttműködve a választás az Eurakvilo Alapítványra esett.

Az orvosok, szakdolgozók és érintett szülők által alapított szervezet több mint egy évtizede segíti a pécsi Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályán zajló gyógyító munkát. A hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyikeként évente 30-40 új, daganatos beteget diagnosztizálnak. Többségüket szerencsére meg tudják gyógyítani, de a teljes felépülésig hosszú út vezet, hetekig-hónapokig tartó kórházi kezeléssel. Bár az osztály betegeinek háromnegyede felépül betegségéből, évente 4-10 gyermek sajnos nem gyógyul meg. Az alapítvány fontos célja, hogy ők is minél teljesebb életet élhessenek, lehetőleg otthonukban és minden segítséget megkapjanak.

Az Eurakvilo számos orvosi eszköz beszerzését támogatta: altatógépet, infúziós pumpákat, csontvelő-biopsziás tűket és különféle gyógyszereket vásároltak a kórháznak. Emellett rendszeresen szerveznek élményprogramokat az osztály betegeinek, hogy könnyebbé tegyék a bent töltendő időszakot.

„Olyan szervezetet kerestünk, akik hiánypótló és kiemelkedően értékes munkát végeznek. Minden elismerést megérdemelnek azok a szakemberek, akik a daganatos gyerekek megmentésére tették fel az életüket és örülünk, hogy a magunk módján némi segítséget nyújthatunk a munkájukhoz” – mondta el Vida János, a PÉTÁV Kft. ügyvezetője.

„A kétmillió forint jelentős segítség alapítványunk számára, így a közeljövőben a terveken felül tudunk hozzájárulni az osztály gyógyító munkájához” – fogalmazott dr. Ottóffy Gábor az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az alapítványról itt írtunk korábban:

10 éves jubileum: nagy eredmények és rengeteg munka kísérték az Eurakvilo Alapítvány útját

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés