19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldSchadl-ügy: elhúzódott a vizsgálat a PTE-n, még nem tudni, történtek-e visszaélések

Schadl-ügy: elhúzódott a vizsgálat a PTE-n, még nem tudni, történtek-e visszaélések

Már öt hete folyik a vizsgálat a Pécsi Tudományegyetem jogi karán, sok oktatót meghallgattak.

Miután a Schadl-ügyben nyilvánosságra került jegyzőkönyvek alapján felmerült, jelenleg is vizsgálják a pécsi jogi karon, hogy történtek-e visszaélések, és ha igen, kit terhel a felelősség – írja a Népszava.

Mint ismert, a Völner–Schadl-ügy mellékszálaként derült ki, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György vizsgákat „intézhetett” többeknek – köztük Völner Pál lemondott államtitkár rokonának és Nagy Ádámnak, Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének – a Szegedi Tudományegyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen. Az előbbi két intézményben gyorsan lezárult a vizsgálat,  és arra jutottak, nem történt szabálytalanság.

A vizsgák ügyében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon folyik a nyomozás közokirat-hamisítás gyanújával. A lap érdeklődött a főkapitányságnál a nyomozásról, de egyelőre nem nyilatkoztak az ügyről.

A nyomozással párhuzamosan január 17-én belső vizsgálatot rendelt el a PTE rektora, Miseta Attila a szabálytalannak tűnő vizsgák kapcsán. Többször módosult a határidő, Miseta február 22-re ígért tájékoztatást, ám újból időt kért, mondván: „alapos vizsgálat folyik, és csak akkor akarják megosztani megállapításaikat, ha egyértelmű eredményre jutnak” – írja a Népszava.

A lap értesülései szerint annyi szivárgott ki, hogy sok oktatót meghallgattak, a vizsgáztató tanárok szerepét is „részletesen kontrollálják”.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő