Gyurcsánnyal együtt szónokolt Budapesten Mellár Tamás

A Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés apropóján tartott tüntetést vasárnap az MSZP-P és a DK. Az eseményen felszólalt Gyurcsány Ferenc, Tóth Bertalan és Mellár Tamás is.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Európai Parlament bevándorláspárti oldala a lisszaboni szerződést, az unió alapokmányát megszegve szavazta meg a holland baloldali Judith Sargentini Magyarországot elítélő, hamis vádakkal teletűzdelt jelentését, ami súlyos szankciókat javasol hazánk ellen. A baloldal vasárnap a jelentés elfogadása apropóján tüntetést tartott Budapesten, a tudósítások szerint volt, aki „Köszönjük, Sargentini” táblával érkezett az eseményre.

Az eseményen a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd vezetői mondtak beszédet, felszólalt mások mellett Gyurcsány Ferenc és Tóth Bertalan is. (A Jobbik és az LMP előzetesen közölte, nem vesz részt a tüntetésen.) Az eseményen szónokolt Mellár Tamás, az MSZP-P-frakciószövetség parlamenti képviselője is, aki az Index tudósítása szerint felvetette, „mit tudunk tenni, tudunk-e valamit tenni a harmadik kétharmadát szerző Fidesz ellen”, és nagyjából azzal foglalható össze a megoldási javaslata: összefogni. Szerinte most nem azt kell követelni, hogy mondjon le a kormány, nem fog lemondani. Olyan célokat és feladatokat kell kitűzni, amiket végig is lehet vinni. Például a nemzeti intézmények felügyelőbizottságaiban – MNB, KSH, ÁSZ – az ellenzék is kapjon helyet. A Magyar Rádiónál, televíziónál legalább egyharmadot. Az európai ügyészséget is követelni kell”, mondta.

A jelek szerint Mellár Tamás az MSZP-P és a DK közös rendezvényén, Budapesten feltűnik, mindeközben a pécsi választópolgárok hiába keresik a Pécsett megválasztott, de amúgy Zengővárkonyban élő képviselőt. Ahogy megírtuk, problémáikkal, felvetéseikkel a városházán, sőt már a Fidesz-irodán is próbálták elérni Mellár Tamást, mindhiába.

Korábban már írtunk róla, a pécsi baloldali képviselők örültek a Magyarországot elítélő és szankciókat kilátásba helyező Sargentini-jelentésnek. A jelentés a migráció kezelése miatt is bírálja hazánkat. Mellár Tamás, az MSZP-P-frakciószövetség parlamenti képviselője korábban úgy nyilatkozott, szerinte pozitív a gazdasági jellegű bevándorlás, valamint azt közölte, igennel kell szavazni arra a népszavazási kérdésre, hogy „akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” – azaz egyértelműen a bevándorlást támogatta.

Hirdetés