Mellár így mondott igent a bevándorlók betelepítésére

Igennel kell szavazni – mondta többször is Mellár Tamás, hogy az Európai Unió hazánk megkérdezése nélkül, kötelezően előírva bevándorlókat telepítsen Magyarországra. Mindezt több baloldali lap is megírta.

hirdetés
Uránia Mozi

A Heti Válasznak adott interjúban Mellár Tamás, az MSZP által megtámogatott jelölt arról beszélt, hogy ő jobban bevándorlás ellenes, mint a Fidesz, sőt „a gazdasági bevándorlást is felfüggesztené addig, amíg széles körű parlamenti egyetértés nem alakul ki a témában”.

Mellár azonban pont azt állította korábban, hogy a gazdasági bevándorlás pozitív dolog, szerinte az sem számít, hogy valaki az EU-n belülről érkezik, vagy azon kívülről. A Hajdú Online-nak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy azért „pozitív a migráció, mert egyrészt ezáltal a fejlett országok olcsó munkaerőhöz tudnak jutni, másrészt mivel az elöregedő nyugati államok demográfiai helyzetét javítja a kölcsön kapott fiatal munkaerő”.

A politikus most azt mondja, hogy a déli határon lévő kerítésnek fenn kell maradnia, megfelelő ellenőrzés nélkül külföldi ne léphessen be az országba. Ám ennek ellenére, az Európába éppen a határzár előtt teljesen ellenőrizetlenül érkező bevándorlók betelepítése mellett kampányolt.

Erről írt többek között a baloldali Pécsi Stop is, miszerint a liberálisokkal együtt, a velük megtartott közös eseményeken arra buzdított Mellár, hogy igennel kell szavazni arra a népszavazási kérdésre, hogy „akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Azaz egyetértett azzal a törekvéssel, hogy bevándorlók érkezzenek hazánkba. A referendumon a pécsiek 98 százaléka mondott nemet az uniós kötelezésre, miközben Mellár szerint a betelepítést az unió előírhatja hazánknak – szembe ment a pécsiek akaratával.

Szintén ez az MSZP-hez közelálló lap írt arról is, hogy Mellár szerint a modernizációba Afrikát is be kell kapcsolni, ami akkor sikerülhet, ha a fejlett országok nyitva hagyják a kapuikat. A keresztényi szeretet és a közgazdászi logika is a befogadás mellett áll.

1 hozzászólás

Comments are closed.