Kétséget kizáróan az egyik legnépszerűbb pécsi program a Zsolnay Fényfesztivál, a helyiek és a rengeteg a rendezvény miatt (is) ide látogató ember ilyenkor olyat láthatnak, amire máskor nincs esélyük: a belváros ezernyi színben pompázik, az épületeket is megvilágító alkotásokat ámulva csodálhatjuk esténként, a szervezők idén közel 120 programmal készülnek.

Tavaly ősszel egyértelműen Pécs volt a világ fényfővárosa, a 100 százalékos teljesítményt pedig idén – visszatérve a korábban megszokott, nyári időponthoz – is hozni szeretnék a szakemberek, akiknek képességeit a világhírű prágai fényfesztivál szervezője is elismerte a vele készített interjúnkban. Ha a várakozásoknak megfelelően történik minden, százezer látogató is részt vehet 2022 (szó szerint) legragyogóbb pécsi rendezvényén.

Mit érdemes tudni?

  • Július 7–10. között rendezik meg a VI. Zsolnay Fényfesztivált, amelyen több új helyszín is bemutatkozik, emellett a legnagyobb attrakciónak számító fényfestő verseny is frissül.
  • Ahogy megszokhattuk, a legtöbb attrakció ingyenesen látható a belváros utcáin, terein járva, aki pedig egy fényélményt sem szeretne kihagyni, az 1500 forintért válthatja ki a Fény Útja Extra karszalagot. Hogy hol és mikor vásárolhatjuk meg, kiderül ide kattintva.
  • A programfüzet ide kattintva letölthető. A helyszíneket pedig ezen a térképen nézhetik meg az érdeklődők.
  • Mivel az országos hírű pécsi rendezvény várhatóan idén is az érdeklődők sokaságát vonzza majd, a Tüke Busz Zrt. gyakrabban indítja egyes járatait a fesztivál alatt. A menetrendről itt írtunk korábban.
  • Ha hihetünk az előrejelzésnek, az időjárás kegyes lesz a fesztiválozókhoz, egyelőre nem mondanak számottevő csapadékot, maximum elszórt záporokat jósolnak. Erős szélre és hűvösebb – még így is 25 fok feletti – hőmérsékletre készülhetünk azonban, sok felhő mellett.
  • Még több hasznos tippet itt gyűjtöttünk össze.

Bemelegítésnek, íme, néhány fotó korábbi évekből:


A nyáron egyébként sok program közül válogathatunk, ezeket itt gyűjtöttük össze például:

Fesztiválcunami lesz a nyáron Pécsett

Hirdetés